Βελιγράδι: Η Σερβία δε θα ενταχθεί στην αντιρωσική υστερία

Freepen.gr - Οι σερβικές αρχές δε θα συμμετάσχουν στην αντιρωσική υστερία, δε θα απαγορεύσουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τη ρωσική κουλτούρα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντερ Βουλίν σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή Αλεξάντερ Μποτσάν-Καρτσένκο την Τρίτη.

«Η Σερβία δε θα συμμετάσχει ποτέ στην αντιρωσική υστερία, στην οποία αφαιρείται η περιουσία των πολιτών και της ίδιας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δε θα απαγορεύσει επίσης τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δε θα διώξει Ρώσους από τα σχολεία και ούτε θα αφαιρέσει Ρώσους συγγραφείς και επιστήμονες από τα σχολικά εγχειρίδια. 

Ένας πολιτισμός που θα απομάκρυνε Ρώσους συγγραφείς, επιστήμονες, μαχητές της ελευθερίας, ένας πολιτισμός που θα απαρνιόταν όλα όσα έδωσε ο ρωσικός λαός στον κόσμο θα ήταν ένας πολύ φτωχός πολιτισμός», είπε ο Βουλίν.

«Όσοι θέλουν να απαγορεύσουν τον Ντοστογιέφσκι δεν έχουν διαβάσει ποτέ ότι ολόκληρος ο κόσμος δεν αξίζει τα δάκρυα ενός παιδιού, οπότε μπορούν να ζητήσουν τη δολοφονία των Ρώσων παιδιών», τόνισε ο επικεφαλής του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σημείωσε ότι η Σερβία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, που «διαλέγει τους φίλους της». Ο Βουλίν υπενθύμισε επίσης πως η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το 2015 άσκησε βέτο σε ένα ψήφισμα με το οποίο ο σερβικός λαός θα «ανακηρυσσόταν ο πρώτος γενοκτονικός λαός στην ιστορία της ανθρωπότητας».



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail