Η Ρωσία επιδιώκει να εμβαθύνει τους πετρελαϊκούς δεσμούς με την Ινδία

Freepen.gr - Η Ρωσία προέτρεψε την Ινδία να εμβαθύνει τις επενδύσεις της στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας που έχει πληγεί από τις κυρώσεις και επιθυμεί να επεκτείνει τα δίκτυα πωλήσεων των ρωσικών εταιρειών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, γράφει το independent.ie.

Η οικονομία της Ρωσίας αντιμετωπίζει τη βαθύτερη κρίση της από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, καθώς η Δύση επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Οι εξαγωγές πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου της Ρωσίας στην Ινδία έχουν πλησιάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και υπάρχουν σαφείς ευκαιρίες για αύξηση αυτού του αριθμού», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με δήλωση που κοινοποίησε η ρωσική πρεσβεία στην Ινδία.

«Ενδιαφερόμαστε να προσελκύσουμε περαιτέρω ινδικές επενδύσεις στον ρωσικό τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και να επεκτείνουμε τα δίκτυα πωλήσεων των ρωσικών εταιρειών στην Ινδία», είπε ο κ. Novak στον υπουργό πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ινδίας, Hardeep Singh Puri.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail