Όλες οι ρωσικές εξαγωγές θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν σε ρούβλια

Paolinio / pixabay
Freepen.gr -
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι όλες οι εξαγωγές ενέργειας και εμπορευμάτων της χώρας θα μπορούσαν να τιμολογηθούν σε ρούβλια. Η Μόσχα έχει ήδη απαιτήσει οι εξαγωγές φυσικού αερίου σε εχθρικές χώρες να πληρώνονται στο ρωσικό νόμισμα.

Ο Πεσκόφ ρωτήθηκε για τα σχόλια του προέδρου του κοινοβουλίου Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα ζήτησε να τιμολογηθούν όλες οι εξαγωγές ρωσικών εμπορευμάτων σε εγχώριο νόμισμα.

«Αυτή είναι μια ιδέα που πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψουμε», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο ρόλος του δολαρίου ΗΠΑ ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος είχε ήδη χτυπηθεί και μια κίνηση στην τιμολόγηση των μεγαλύτερων εξαγωγών της Ρωσίας σε ρούβλια θα ήταν «προς τα συμφέροντά μας και τα συμφέροντα των εταίρων μας».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την κυβέρνηση να αναπτύξει τα απαραίτητα εργαλεία για να αλλάξει όλες τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο από «μη φιλικά κράτη» σε ρούβλια από τις 31 Μαρτίου. Το μέτρο αφορά χώρες που επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία και πάγωσαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Μόσχας.

Σε απάντηση, ο Βολοντίν είπε σε σχετική ανάρτηση στο Telegram, «Αν θέλεις φυσικό αέριο, βρες ρούβλια», προσθέτοντας, «Επιπλέον, θα ήταν σωστό –όπου είναι ωφέλιμο για τη χώρα μας– να διευρυνθεί ο κατάλογος των προϊόντων εξαγωγής με τιμή σε ρούβλια. να περιλαμβάνει: λίπασμα, σιτηρά, λάδι τροφίμων, άνθρακα, αργό πετρέλαιο, μέταλλα, ξυλεία κ.λπ.».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail