Ρωσία και Πακιστάν συζήτησαν την κατασκευή του Pakistan Stream

φωτο: www.dawn.com/news/1676835
Freepen.gr - Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Pakistan Stream είναι ένα από τα καθήκοντα προτεραιότητας της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Πακιστάν, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά από συνάντηση στην κινεζική πόλη Τούνξι μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Πακιστανού ομολόγου του Σαχ Μαχμούντ Κουρεΐσι.

"Εκφράστηκε ετοιμότητα να δημιουργηθεί πολύπλευρη διμερής συνεργασία. Τα καθήκοντα προτεραιότητας ήταν η αύξηση του εμπορικού τζίρου και η υλοποίηση ορισμένων έργων στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Pakistan Stream", δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη συνάντηση.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Pakistan Stream, που αρχικά ονομαζόταν Βορράς-Νότος, θα συνδέει την υποδομή για τη λήψη υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα λιμάνια του Καράτσι και του Γκουαντάρ στο νότιο Πακιστάν με σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και καταναλωτές βιομηχανικού αερίου στην περιοχή Kasur (Πουντζάμπ) στο βόρεια της χώρας. Το μήκος του στο πλαίσιο του έργου θα είναι πάνω από 1.100 χιλιόμετρα, ενώ η απόδοση αναμένεται να είναι έως και 12,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, αλλά, όπως είπε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ, αυτή η χωρητικότητα θα είναι μεγαλύτερη - 16 δισεκατομμύρια.

Μια διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Πακιστάν για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2015 και προβλέπει τη χρήση ρωσικών υλικών, τεχνολογιών και υπηρεσιών. Τον Μάρτιο του 2022, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ δήλωσε πως η Ρωσία αναμένει να υπογράψει συμφωνία μετόχων για την υλοποίηση του έργου στο εγγύς μέλλον.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail