Καλές οι παγκόσμιες ημέρες, καλύτερο όμως να ξέρουμε τα πρότυπα της Ιστορίας μας

Κωνσταντία Ζαχαριά, κόρη του κλέφτη Ζαχαριά, καπετάνισσα και η ίδια. Η Ζαχαριά είχε δικό της σώμα και λάβαρο όταν κηρύχθηκε η επανάσταση στη Μάνη και οι Οθωμανοί της περιοχής πήγαν στην Τριπολιτσά για να προστατευτούν.

Οι Μανιάτες τους καταδίωξαν. Μαζί και η Κωνσταντία καθώς και άλλες γυναίκες της περιοχής όπως η Ελισάβετ Υψηλάντη, μητέρα του Αλέξανδρου και του Δημητρίου Υψηλάντη. Ήταν από τα πρώτα γυναικεία μέλη της φιλικής Εταιρείας και υπήρξε επίσης από τους μεγαλύτερους χορηγούς του αγώνα με αποτέλεσμα να φτωχοποιηθεί χωρίς ποτέ όμως να πάψει να υποστηρίζει τις προσπάθειες για εθνική απελευθέρωση.

Επίσης η Ηρώ Κωνσταντοπούλου εκτελέστηκε στα 17 της από τους Γερμανούς γιατί αγωνιζόταν για την απελευθέρωση της πατρίδας της.

Δε θεωρώ ούτε κακές ούτε καλές τις παγκόσμιες ημέρες. Είναι όμως κακό να μην ξέρουμε τα πρότυπα που γεμίζουν την ιστορία μας.

Μελίνα Κονταξή

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail