Η Γαλλία απειλεί «να προκαλέσει την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας»

Klemenchukov / pixabay
Freepen.gr -
Ο Bruno Le Maire, υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, έχει δεσμευτεί ότι η χώρα του θα «διεξάγει έναν ολοκληρωτικό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό πόλεμο στη Ρωσία», περιγράφοντας πώς η Ευρώπη θα επιδιώξει να τιμωρήσει τη Μόσχα και τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο Franceinfo την Τρίτη, ο υπουργός της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρος πως οι κυρώσεις θα «ισχύουν» σε άτομα και οντότητες έως ότου «ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιστρέψει σε καλύτερες προθέσεις στην Ουκρανία».

Δηλώνοντας ότι «488 προσωπικότητες» έχουν προστεθεί στον κατάλογο των ατόμων υπό ευρωπαϊκές κυρώσεις για τη σύγκρουση, ο Le Maire λέει πως η Γαλλία «θα στοχεύσει στην καρδιά του ρωσικού συστήματος», συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν και των ολιγαρχών, καθιστώντας σαφές ότι «ο ρωσικός λαός θα πληρώσει επίσης τις συνέπειες».

«Οι κυρώσεις είναι αποτελεσματικές, οι οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις είναι ακόμη και εξαιρετικά αποτελεσματικές», είπε ο Le Maire, υποστηρίζοντας πως «τα ρωσικά συναλλαγματικά αποθέματα λιώνουν σαν το χιόνι στον ήλιο», καθώς «το ρούβλι έχει καταρρεύσει κατά 30%.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Πέρα από τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί, ο Le Maire περιέγραψε πώς η Ευρώπη επιδιώκει να περάσει από τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) επιδιώκει να διασφαλίσει ότι «κανένας ολιγάρχης δε θα γλιστρήσει μέσα από τα δίχτυα μας».

Αν και δεν αποκάλυψε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ο Le Maireεξέφρασε στρατιωτικές ανησυχίες σε ολόκληρη την ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι, στον απόηχο «αυτής της σκόπιμης επίθεσης», η Ευρώπη «έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη να οπλιστεί στρατιωτικά».

Τα σχόλια του Γάλλου υπουργού έρχονται αφού ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vasily Nebenzya, ισχυρίστηκε πως η Μόσχα δε σχεδιάζει να καταλάβει την Ουκρανία μετά τη στρατιωτική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη γείτονά της.

«Η κατοχή της Ουκρανίας δεν είναι μέρος των σχεδίων μας. Ο σκοπός αυτής της ειδικής επιχείρησης είναι να προστατεύσει ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου τα τελευταία οκτώ χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να αποστρατικοποιηθεί και να αποναζιστοποιηθεί η Ουκρανία», είπε ο Nebenzia.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail