Αζοφική ΤΕΛΟΣ για την Ουκρανία - Όλη η ακτή υπό ρωσικό έλεγχο με την Μαριούπολη περικυκλωμένη

Freepen.gr - Μονάδες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) ολοκλήρωσαν την περικύκλωση της πόλης της Μαριούπολης και συνδέθηκαν με μονάδες του ρωσικού στρατού στον άξονα Μπερντιάνσκ. Όπως σας αναφέραμε πρόσφατα στη Freepen.gr το σχέδιο κατάληψης κατά τους μισούς ή απελευθέρωσης για τους άλλους μισούς, της Μαριούπολης προέβλεπε την πολιορκία της πόλης από δύο άξονες.

Ο ρωσικός στρατός κινήθηκε από δυτικά και τη χερσόνησο της Κριμαίας προς τα δυτικά ελέγχοντας πρώτα τη Μελιτόπολη.

Οι δυνάμεις των ρωσόφωνων του Ντονμπάς βάδισαν από ανατολικά προς δυτικά αναλαμβάνοντας παράλληλα τον έλεγχο 29 χωριών της περιοχής, πολλά εκ των οποίων ελληνικά.

Αυτήν την στιγμή η Ουκρανία δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα και τον αποκλεισμένο πια θύλακα της Μαριούπολης. 

Πιθανότατα η επόμενη εξέλιξη θα είναι η κατάληψη της Χερσόνας, στα δυτικά της Κριμαίας, όπου οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εν συνεχεία του Μικολάεφ και της Οδησσού, με απώτερο δυνατό στόχο τη μετατροπή της Ουκρανίας σε περίκλειστο κράτος.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail