Η Ρωσία δεν μπορεί να αφήσει να αποκτήσει πυρηνικά η Ουκρανία — Λαβρόφ

Sergei Malgavko / TASS
Freepen.gr -
Η Ρωσία δεν μπορεί παρά να αντιδράσει στον πραγματικό κίνδυνο να αποκτήσει η Ουκρανία πυρηνικά όπλα, και έχει λάβει κάθε μέτρο για να το αποτρέψει αυτό, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε βιντεοδιάσκεψη στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό.

Τόνισε ότι οι «ανεύθυνες δηλώσεις» της ουκρανικής πλευράς σχετικά με τα σχέδια για την απόκτηση πυρηνικών όπλων δεν ήταν «bravado».

"Η Ουκρανία διαθέτει σοβιετικές πυρηνικές τεχνολογίες και οχήματα παράδοσης. Δεν μπορούμε παρά να αντιδράσουμε σε αυτόν τον πραγματικό κίνδυνο. Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι η Ρωσία ως υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας, ούσα αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μη διάδοση των ΟΜΚ, έχει λάβει κάθε μέτρο να αποτρέψει την Ουκρανία από το να βάλει τα χέρια στα πυρηνικά όπλα και τις σχετικές τεχνολογίες».

Ο Λαβρόφ είπε πως η Ρωσία ελπίζει ότι «όλοι γνωρίζουν την ανάγκη αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος».

Στη δήλωσή του στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου το περασμένο Σάββατο ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέθεσε πως το Κίεβο ενδέχεται να επανεξετάσει τις υποχρεώσεις του βάσει του μνημονίου της Βουδαπέστης, με το οποίο η Ουκρανία δεσμεύτηκε να μην έχει πυρηνικά όπλα με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail