Φοβού τους Γερμανούς και όπλα φέροντας

Οι χώρες του ΝΑΤΟ ανακοινώνουν την οικονομική ενίσχυση, τη μαζική αποστολή όπλων στην Ουκρανία και οικονομικές κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία.

Η Γερμανία δράττει την ευκαιρία να ανακοινώσει εξοπλιστικό πρόγραμμα «για την ενίσχυση του γερμανικού στρατού», με το ποσό των 100 δισ. Ευρώ.

Δεν ξέρω, αλλά κάτι θυμίζει την 10-ετία του 1930…ή καλύτερα το 1935, όταν δηλαδή πια καταστρατηγήθηκε πλήρως η συνθήκη των Βερσαλλιών και κατά παράβαση των επιταγών της δημιουργήθηκαν στη Γερμανία ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Λίγα χρόνια αργότερα είχαμε την έναρξη του Β΄ΠΠ.

Η γερμανική αμυντική δύναμη Βέρμαχτ μεταβλήθηκε σε κύριο άξονα (του Άξονα) του επιθετικού μηχανισμού της ναζιστικής Γερμανίας.

Το 1941 και σύμφωνα με το σχέδιο Μπαρμπαρόσα έπρεπε άμεσα να καταληφθεί πρώτα το Κίεβο… και στη συνέχεια η Μόσχα…

Αλλά, άλλα χρόνια, άλλες συμμαχίες, άλλα όπλα κι άλλες «κυρώσεις».

Ας ελπίσουμε πως η ιστορία να δεν θα επαναληφθεί σαν φαρσοκωμωδία…εποχές που ζούμε!

Ανδρέας Μπούκας



*: Παράφραση από την Αινειάδα του "timeo Danaos et dona ferentes", και στα ελληνικά: «Φοβοῦ τοὺς Δαναοὺς καὶ δῶρα φέροντας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail