Η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή αγορά

Freepen.gr -
Η Sberbank, η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα που βρίσκεται στη μαύρη λίστα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή αγορά.

"Οι θυγατρικές τράπεζες του ομίλου αντιμετώπισαν μια αφύσικη εκροή κεφαλαίων και μια απειλή για την ασφάλεια των εργαζομένων και των γραφείων. Η Sberbank της Ρωσίας δεν είναι σε θέση να παρέχει ρευστότητα στις θυγατρικές τράπεζες στην Ευρώπη λόγω των εντολών της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας", ανέφερε η Sberbank σε δήλωση.

Οι θυγατρικές τράπεζες έχουν υψηλό επίπεδο κεφαλαίου και ποιότητας περιουσιακών στοιχείων και οι καταθέσεις των πελατών είναι ασφαλισμένες σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία. Τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας επαρκούν για την πραγματοποίηση πληρωμών σε όλους τους καταθέτες, ανέφερε η δήλωση.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail