Ρωσόφωνοι: «Η Μαριούπολη έχει αποκλειστεί - Καταθέστε τα όπλα και παραδώστε την πόλη»

Freepen.gr -
Δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) απέκλεισαν τη Μαριούπολη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής της DPR, Έντουαρντ Μπασουρίν.

"Η Μαριούπολη έχει αποκλειστεί. Οι δυνάμεις θα συνεχίσουν να προχωρούν σε αυτήν την περιοχή προκειμένου να βάλουν τέλος στους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών", δήλωσε ο Μπασουρίν στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 (VGTRK).

Η DPR ανακοίνωσε την Τρίτη πως η Μαριούπολη είχε πρακτικά αποκλειστεί. Ο επικεφαλής της DPR, Denis Pushilin είχε θέσει ως στόχο να περικυκλώσει τη Μαριούπολη μέχρι τα μεσάνυχτα.

Επιπλέον η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR) θα διεξαγάγει διαπραγματεύσεις και θα προσπαθήσει να πείσει τα ουκρανικά στρατεύματα να καταθέσουν τα όπλα στη Μαριούπολη, δήλωσε ο Μπασουρίν.

"Χρειαζόμαστε μερικές μέρες για να καταλάβουμε πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση στη Μαριούπολη. Θα διεξαχθούν συνομιλίες προκειμένου να πειστούν να καταθέσουν τα όπλα, να παραδοθούν και να φύγουν από την πόλη ώστε να αποφευχθούν θύματα αμάχων", είπε ο Μπασουρίν.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Σημείωσε ότι η DPR άνοιξε ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους κατοίκους της Μαριούπολης.

"Δεν έχουν υπάρξει τέτοια γεγονότα (η χρήση ανθρωπιστικών διαδρόμων από πολίτες) μέχρι στιγμής. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συμβεί σήμερα", είπε.

* πληροφορίες ΙΝΤΕΡΦΑΞ 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail