Λίγα λόγια για το "Τάγμα Αζόφ" που πρέπει να γνωρίζουμε

Ο γνωστός διεθνολόγος - αναλυτής, Θρασύβουλος Ευτυχίδης έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook για το «Τάγμα Αζόφ», μια από τις ένοπλες νεοναζιστικές ομάδες που εμφανίστηκαν στην Ουκρανία με τα γεγονότα του 2014.

Γράφει ο κ. Ευτυχίδης:

Λίγα λόγια για την Αζόφ ... γιατί ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Η Αζοφ ιδρύθηκε το 2014 από τον Αντρέι Μπιλέτσκι, ακροδεξιό πολιτικό, μέλος της "Εθνικο-σοσιαλιστικής Συνέλευσης", οργάνωσης που λειτουργούσε στα πλαίσια του Δεξιού Τομέα. Θεωρητικός του εθνικο-σοσιαλισμού. 

Συνιδρυτές εμφανίζονται και δύο - τρία ακόμη ακροδεξιά κόμματα και ο γνωστός (και για άλλους λόγους) βουλευτής Λιασκό. Τα μέλη της προήλθαν από Ουκρανούς με προέλευση από Δυτικά. Χρηματοδοτήθηκε από ολιγάρχες όπως ο Καλαμόισκι και ο Ταρούτα. 

Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε την περίοδο 2014 - 2015 για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της ... δε χρίζουν ευγενούς σχολιασμού.

Η Αζόφ σήμερα είναι Σύνταγμα Ειδικών Αποστολών του Ουκρανικού Υπουργείο Εσωτερικών. Τμήμα του Ανατολικού Τομέα επιχειρήσεων. Εξαιρετικά εκπαιδευμένο από ξένους εκπαιδευτές και εξαιρετικά εξοπλισμένο. Κόκκινο πανί για τους Αυτονομιστές και τους Ρώσους. Συνεχίζει να έχει ως έμβλημά της το έμβλημα μια μεραρχίας τεθωρακισμένων των SS. Συνεχίζει να έχει τον ίδιο χαιρετισμό το χέρι με γροθιά στο στήθος και μετά ο γνωστός χαιρετισμός ....

Αν κάποιος με ρωτήσει αν θεωρώ ότι τα μέλη της σημερινής ΑΖΟΦ, είναι όλοι φασίστες θα πω με σιγουριά όχι. Αλλά στην ιστορία του Ουκρανικού εθνικισμού - οι "πατριώτες" πολέμησαν πάντα με τη λάθος πλευρά, πρώτα με τους Πολωνούς, μετά με τους Γερμανούς ....

Αυτά εν συντομία ... γιατί αν χρειαστεί να αναλύσω τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ ήρωα και προδότη στην Ουκρανική Ιστορία θα χρειαστεί να γράψω βιβλίο. 

Το τι μεθόδους χρησιμοποιεί σήμερα ... είναι ένα άλλο ερώτημα ... πολύ σοβαρό. Αλλά δεν είναι μόνο η Αζόφ υπεύθυνη για ότι συμβαίνει σήμερα στη Μαριούπολη. Υπάρχουν πολλές ευθύνες και σε διάφορα επίπεδα.

Προς το παρόν μαθαίνουμε από αντικρουόμενες πληροφορίες και σε τέτοιες περιπτώσεις η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα.

Το ζήτημα παραμένει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail