Ιαπωνική φαρμακευτική: Η ιβερμεκτίνη έχει «αντιιική δράση» κατά της Όμικρον και των άλλων «μεταλλαγμένων στελεχών»

Zero Hedge, Jan 31, 2022

(Θρίαμβος του επί διετία συκοφαντημένου και ιεροεξεταστικά διωκομένου διακεκριμένου Γάλλου καθηγητή μικροβιολογίας πανεπιστημίων της Μασσαλίας Didier Raoult –όσο και αν το Reuters επιχειρεί να μετριάσει τη λάμψη του)

Μετάφραση Μ. Στυλιανού

Μια ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία, η Kowa Co, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το φάρμακο ιβερμεκτίνη έχει "αντιιική δράση" κατά του Omicron και άλλων παραλλαγών του Covid-19.

Το εύρημα έγινε με το Πανεπιστήμιο Kitasato του Τόκιο σε ένα κοινό μη κλινικό ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο δοκιμάζει το φάρμακο ως πιθανή θεραπεία για την ασθένεια, σύμφωνα με το Reuters.

Η Kowa λέει ότι η ιβερμεκτίνη έδειξε την "ίδια αντιιική επίδραση" σε όλα τα "μεταλλαγμένα στελέχη," συμπεριλαμβανομένων των Άλφα, Δέλτα και Omicron. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι η ιβερμεκτίνη καταστέλλει την εισβολή του ιού και αναστέλλει την αναπαραγωγή του.

Η [Ivermectin] αναμένεται να εφαρμοστεί ως θεραπευτικό φάρμακο (δισκίο) για όλες τις νέες μολυσματικές ασθένειες κορωνοϊού, αναφέρει η έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Reuters άλλαξε τον αρχικό τίτλο του από "αποτελεσματικό" κατά του Omicron σε "αντιιικό αποτέλεσμα", και διόρθωσε μια δήλωση ότι το εύρημα συνέβη κατά τη διάρκεια των "κλινικών δοκιμών Φάσης ΙΙΙ".

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Το Reuters έχει αναθεωρήσει τον τίτλο μετά την αρχική δημοσίευση. Τώρα λέει ότι η ιβερμεκτίνη έδειξε "αντιιική δράση" αντί για "αποτελεσματική" κατά του Omicron. pic.twitter.com/YCIz38msjv

— Disclose.tv (@disclosetv) 31 Ιανουαρίου 2022

Το Ivermectin βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας «ιατρικής παραπληροφόρησης» γύρω από τον τηλεπρουσιαστή Joe Rogan και αρκετούς ειδικούς επισκέπτες που έχουν υποστηρίξει τη χρήση του αντι-παρασιτικού φαρμάκου ως επιλογή έγκαιρης θεραπείας για ασθενείς με Covid-19. Ο ίδιος ο Rogan χρησιμοποίησε ιβερμεκτίνη ως μέρος ενός κοκτέιλ θεραπειών όταν προσβλήθηκε από τον Covid-19.

Η διαμάχη για την ελευθερία του λόγου ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι τραγουδιστές Νιλ Γιανγκ και Τζόνι Μίτσελ απαίτησαν από το Spotify να αφαιρέσει τον μουσικό τους κατάλογο εκτός αν ο Ρόγκαν σωπάσει.

Ο Ρόγκαν απάντησε ότι επιδιώκει να έχει συζητήσεις μόνο με ανθρώπους που έχουν "διαφορετικές απόψεις" και ότι δεν "προσπαθεί να προωθήσει την παραπληροφόρηση".

Σημείωσε ότι έχει κλείσει με ειδικούς από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής ιατρικού ανταποκριτή του CNN Δρ Sanjay Gupta, του Δρ Michael Osterholm, ο οποίος είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής COVID-19 του Προέδρου Joe Biden, και του Δρ Peter Hotez από το Κολέγιο Ιατρικής Baylor.

Ο Rogan επεσήμανε επίσης ότι πολλοί ισχυρισμοί για covid που προηγουμένως είχαν διαψευσθεί έχουν αποδειχθεί αληθινοί.

Σύμφωνα με ivmmeta.com, Η ιβερμεκτίνη παρουσίασε μέση βελτίωση 64% ως πρώιμη θεραπεία, βελτίωση 39% ως καθυστερημένη θεραπεία και βελτίωση 83% ως προφύλαξη, σε 77 μελέτες.

Όπως σημειώνουν οι The Epoch Times:

Η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για πάνω από 30 χρόνια για τη θεραπεία παρασιτικών λοιμώξεων. Εθελοντές έχουν διανείμει το φάρμακο σε αφρικανικές χώρες όπου έχει βρεθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, ανέφερε η έκθεση Kowa.

Ωστόσο, η θεραπεία έχει βυθιστεί σε διαμάχη κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, καθώς η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει εγκρίνει τη χρήση της ιβερμεκτίνης ως θεραπεία για το COVID-19, παρόλο που το φάρμακο χρησιμοποιείται στον άνθρωπο για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων.

Ο FDA αρνήθηκε να απαντήσει σε αίτημα του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA) να δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν αναφορές παρενεργειών που σχετίζονται με τη χρήση της ιβερμεκτίνης στη θεραπεία του COVID-19, ενώ καταγγέλλει δημόσια τη χρήση της.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πληρώνει νοσοκομεία σε όλη τη χώρα για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, αλλά η πληρωμή συνδέεται με εγκεκριμένες μεθόδους και η ιβερμεκτίνη δεν αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου.

Ωστόσο, οι οικογένειες που θέλουν απεγνωσμένα να σώσουν τους αγαπημένους τους καταφεύγουν στο να τρυπώσουν κρυφά το φάρμακο στα νοσοκομεία ως μια ύστατη προσπάθεια που συχνά καταλήγει να βοηθήσει το μολυσμένο άτομο να αναρρώσει.

Όλες ή μέρος 22 χωρών σε όλο τον κόσμο έχουν εγκρίνει τη χρήση της ιβερμεκτίνης στη θεραπεία του COVID-19, με βάση πολλαπλές μελέτες. Η Ιαπωνία δεν έχει ακόμη εγκρίνει την ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID-19.

Ένα νομοσχέδιο έχει παρουσιαστεί για να κάνει το Νιου Χάμσαϊρ την πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που κάνει την ιβερμεκτίνη μέρος των εγκεκριμένων θεραπειών COVID-19 και να τήν προσφέρει ως φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail