Εκτόξευση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας από το Δεκέμβριο του 2019

Freepen.gr -
Το χρέος των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αυξήθηκε γενικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά όπως δείχνει το διάγραμμα του Martin Armstrong  για το statista.com, οι επιπτώσεις έγιναν πολύ πιο δύσκολα αισθητές σε ορισμένες χώρες σε σύγκριση με άλλα κράτη. Η Ιρλανδία, όσον αφορά το ακαθάριστο χρέος της γενικής κυβέρνησης, σημείωσε αύξηση μόλις 0,4 τοις εκατό από το τέλος του 4ου τριμήνου 2019 έως το τέλος του τρίτου τριμήνου 2021. Η Ισπανία, από την άλλη πλευρά, βρίσκεται τώρα με 26,3% περισσότερο.

Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκαλύπτουν αύξηση 12,9 μονάδων σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο, σε σύγκριση, κατέγραψε μεταβολή 18,8 μονάδων. Το δημόσιο χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου υπερβαίνει τώρα το ΑΕΠ του - 103,7 τοις εκατό - και είναι το υψηλότερο ποσοστό της μεταπολεμικής εποχής, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμη και τα επίπεδα που φάνηκαν ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης του 2008, η οποία κορυφώθηκε το 2014/15 στο 84,9 τοις εκατό του ΑΕΠ.

Στην τρίτη θέση εντοπίζουμε και την Ελλάδα η οποία στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα είδε το χρέος της να αυξάνεται κατά 20% ως το ΑΕΠ.

Συνεπώς δε χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να προβλέψει τι έρχεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail