«Θα κηρύξουμε τον πόλεμο στο Λίβανο και θα καταστρέψουμε τους συριακούς S-300»

Facebook / Israeli Air Force
Freepen.gr - Το Ισραήλ έχει το οπλοστάσιο που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο και να εξαλείψει την ιρανική απειλή στη Συρία, δήλωσε ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης της IDF προειδοποιώντας τη Δαμασκό να μην χρησιμοποιήσει το S-300 για να προστατεύσει την κυριαρχία της, αναφέρει το Russia Today.

"Αν απειληθεί η ελευθερία μας κινήσεων, θα αφαιρέσουμε την απειλή. Γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε αυτό", δήλωσε στο Ynet News ο στρατηγός Yoel Strick, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ σύντομα θα εισαγάγει «προηγμένα συστήματα όπλων» για να διασφαλίσει ότι μπορεί να συνεχίσει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο των γειτονικών κρατών και να πλήττει στόχους δίχως να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Εάν οι Σύριοι χρησιμοποιήσουν τα ρωσικά S-300 εναντίον των αεροσκαφών μας, θα τα θέσουμε εκτός και θα θεωρηθεί ως μια νόμιμη κίνηση από την πλευρά μας, υποστηρίζει ο Strick.

Αν και αναγνωρίζει ότι μια τέτοια δραστική κίνηση θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις του Τελ Αβίβ με τη Μόσχα, ο Strick εξέφρασε την ελπίδα ότι δε θα οδηγηθεί η κατάσταση σε αυτό το σημείο. Η Μόσχα είχε προμηθεύσει την Αραβική Δημοκρατία με συστήματα αεράμυνας S-300 μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους αναγνώρισης Il-20 με 15 άτομα επί του σκάφους στα μέσα Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής.

Η δε Χεζμπολάχ είναι αδιαχώριστο κομμάτι του Λιβάνου λόγω της ισχυρής πολιτικής παρουσίας της μαχητικής ομάδας, υποστήριξε ο στρατηγός. Έτσι, ισχυρίστηκε, "αν ήταν δική μου απόφαση, θα κήρυττα τον πόλεμο στον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ" .

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ποιο θα είναι το αποτέλεσμα ... Θα είναι μια αποφασιστική νίκη" σχολίασε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail