Κόλλησε η βελόνα για τον Ερντογάν: Ξαναζητά εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Freepen.gr - Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) κατέθεσε το Σάββατο νέα αίτηση προς την εκλογική αρχή της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου ενός καταλόγου ψηφοφόρων που δεν έπρεπε να είχαν ψηφίσει, προκειμένου να ακυρωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα να κηρυχθούν νέες εκλογές για το δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Μιλώντας στο Anadolu, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Αλί Ιχσάν Γιαβούζ δήλωσε ότι 14.712 ψηφοφόροι που απολύθηκαν από δημόσιες θέσεις με προεδρικό διάταγμα ανακαλύφθηκε ότι ψήφισαν στην Κωνσταντινούπολη στις εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Ο Γιαβούζ δήλωσε ότι το Κόμμα υπέβαλε στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο τη νέα αναφορά με τον κατάλογο των ψηφοφόρων ως συνημμένο στην έκτακτη προσφυγή που υπέβαλε στις 16 Απριλίου.

Το ΑΚΡ είχε καταθέσει ένσταση ζητώντας επανάληψη των εκλογών την περασμένη Τρίτη αλλά το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) είχε απορρίψει το αίτημα ενώ κάλεσε τον Ekrem Imamoğlu, στο επαρχιακό εκλογικό συμβούλιο στο Çağlayan για να λάβει την εκλογική εντολή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail