Δίνει την Ταρσό για 49 χρόνια στους Ρώσους ο Ασαντ

Freepen.gr - Το λιμάνι της Ταρσού στη Συρία θα παραδοθεί για μίσθωση στη Ρωσία για 49 χρόνια κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. Το λιμάνι θα χρησιμοποιηθεί για οικονομικούς και υλικοτεχνικούς σκοπούς, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ σε δημοσιογράφους το Σάββατο μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασάντ.

"Το κρίσιμο ζήτημα, το οποίο πρέπει να δώσει μια θετική δυναμική για την ανάπτυξη, είναι το θέμα της χρήσης του λιμανιού της Ταρσού.Το ταξίδι [στη Συρία] έχει ενισχύσει όλες τις προηγούμενες συμφωνίες. χουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτό το ζήτημα και ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί μέσα σε μια εβδομάδα και ότι το λιμάνι της Ταρσού θα χρησιμοποιηθεί από τις ρωσικές επιχειρήσεις», σημείωσε ο Μπορίσοφ.

Ο αξιωματούχος της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι ελπίζει πως η κίνηση θα οδηγήσει σε θετική δυναμική στο αμοιβαίο εμπόριο και ότι «πρωτίστως θα ωφελήσει τη συριακή οικονομία».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η απόφαση λήφθηκε κατά τη συνέλευση μιας διακυβερνητικής επιτροπής το Δεκέμβριο του 2018. Ο Μπορίσοφ, ο οποίος είναι επίσης συμπρόεδρος της διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας-Συρίας, βρίσκεται επί του παρόντος στην επίσκεψή του στη Συρία.

Η Ρωσία διαθέτει επίσης ναυτική εγκατάσταση εφοδιασμού και συντήρησης στο λιμάνι της Ταρσού. Η συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Δαμασκού για την επέκταση και αναβάθμιση της εγκατάστασης υπογράφηκε στις 18 Ιανουαρίου 2017.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail