Γιατί όσοι ντρέπονται για το Μέγα Αλέξανδρο πρέπει να πιουν ξύδι

HartyNZ / pixabay
Όσοι ντρέπονται για το Μέγα Αλέξανδρο θα τους συνιστούσα να πιουν ξύδι. Ο πρόεδρος της Ινδίας, Ραμ Ναθ Κοβίντ τον έχει χαρακτηρίσει ως την πιο γνωστή ελληνική προσωπικότητα στην Ινδία, αλλά οι Έλληνες εθνομηδενιστές ξέρουν καλύτερα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε κάθε δικαίωμα να διασφαλίσει ότι οι Πέρσες δε θα ξαναεπιτεθούν στην Ελλάδα και να υπερασπιστεί τις ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας, τις οποίες και ελευθέρωσε. Στην Αίγυπτο έγινε δεκτός ως απελευθερωτής, σεβάστηκε τους τοπικούς θεούς και οι ιερείς τον ονόμασαν γιο του Άμμωνα ενώ τίμησε το νεκρό εχθρό του.

Φυσικά και ο Αλέξανδρος έκανε εγκλήματα. Καμιά μάχη, κανένας πόλεμος δε διεξέγαται από αγίους. Κανένας άνθρωπος δεν είναι άμεμπτος. Με την ίδια λογική λοιπόν και στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν εγκλήματα όπως η ισοπέδωση της Δρέσδης, εγκλήματα σε βάρος Γερμανών αμάχων και γερμανικών μειονοτήτων που τιμωρήθηκαν συλλογικά άρα ο αντιφασιστικός αγώνας ήταν εγκληματικός αφού έγιναν εγκλήματα.

Εκεί οδηγεί η απλουστευτική λογική που δεν μπορεί να χρησιμοποιείται όπου βολεύει ορισμένους. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένας μεγάλος Ελλήνας και πηγή περηφάνιας για οποιαδήποτε χώρα σεβόταν τον εαυτό της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail