Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κυκλώνουν με 200 F-35 την περιοχή Ασίας κι Ειρηνικού - Πρόβλημα η αξιοπιστία τους

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της θα αναπτύξουν περίπου 200 μαχητικά πέμπτης γενιάς Lockheed Martin F-35 μόνο στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μέσα στα επόμενα έξι χρόνια ή μέχρι το 2025, δήλωσε ο στρατηγός Charles Brown, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στην έδρα των αεροπορικών δυνάμεων του Ειρηνικού στην Κοινή Βάση Pearl Harbor-Hickam στη Χονολουλού, αναφέρει το defenseworld.net.

"Οι αεροπορικές δυνάμεις του Ειρηνικού θα παραλάβουν αεροσκάφη F-35A σε λιγότερο από ένα χρόνο", δήλωσε, προσθέτοντας ότι πρέπει να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους στην περιοχή, πραγματοποιώντας κοινές ασκήσεις με τα F-35 που ανήκουν στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον Brown, η Κίνα αποτελεί μια «υπαρξιακή» απειλή για τις ΗΠΑ, εξελίσσοντας ταχύτατα τις στρατιωτικές της δυνατότητες, ανέφεραν το Σάββατο οι "The Japan Times".

Η Κίνα έχει σχεδιάσει την ανάπτυξη του βαλλιστικού πυραύλου ενδιάμεσου βεληνεκούς Dongfeng-26 ικανό να φτάσει στο Γκουάμ, το οποίο η Πολεμική Αεροπορία του Ειρηνικού θέλει να αντιμετωπίσει υιοθετώντας τακτικές που βασίζονται στις γρήγορες κινήσεις σχετικά μικρών μονάδων, αντί να αναπτύσσουν εντατικά στρατεύματα σε μεγάλες βάσεις.

Ο Brown δήλωσε ότι το "πραγματικό κομμάτι κλειδί" του F-35 δεν είναι μόνο τα επιθετικά του όπλα αλλά και τα ραντάρ του. "Με το ραντάρ του, το F-35 μπορεί να παράσχει χρήσιμες πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων από τις αμερικανικές δυνάμεις και την εκτέλεση αποστολών σε περιόδους εμπλοκής", εξήγησε ο Brown.

"Η προώθηση της ανάπτυξης των F-35 από τους συμμάχους και τις χώρες-εταίρους της θα δώσει «ευελιξία» στην αμερικανική τακτική να κρατάει μικρές μονάδες σε κίνηση", πρόσθεσε λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον της Σιγκαπούρης για την απόκτηση των μαχητικών πέμπτης γενιάς.

Η Νότια Κορέα έχει παραγγείλει συνολικά 40 αεροσκάφη F-35 με σύμβαση από το 2014 που εκτιμάται στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Δύο από τα αεροσκάφη παραδόθηκαν τον περασμένο μήνα.

Η Αυστραλία έχει επενδύσει πάνω από 12,27 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει 72 μαχητικά F-35 για να αντικαταστήσουν τα γερασμένα Hornets της Boeing . Δύο αεροπλάνα παραδόθηκαν το Δεκέμβριο του περασμένου έτους και δύο ακόμη έχουν προγραμματιστεί για παράδοση αυτόν τον μήνα. Οκτώ επιπλέον αεροσκάφη θα παραδοθούν μέχρι τα τέλη του 2019.

Η Ιαπωνική Αεροπορία διαθέτει σήμερα 13 F-35A. Πέντε από τα 13 αεροπλάνα έχουν συμμετάσχει σε επτά προσγειώσεις έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας ενώ πριν λίγες ημέρες ένα μαχητικό F-35 μαχητής συνετρίβη κατά τη διάρκεια μιας άσκησης ρουτίνας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η αναζήτηση είναι ακόμα σε εξέλιξη για τον πιλότο και το αεροσκάφος. Το απολεσθέν μαχητικό είχε ήδη προσγειωθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Η συντριβή ήρθε όταν η ιαπωνική κυβέρνηση παρουσίασε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους το σχέδιό της να προμηθευτεί περισσότερα F-35 για να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη F-15.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail