Η Ρωσία είναι η πρώτη και καλύτερη επιλογή της Τουρκίας αν αποβληθεί από το F-35

Freepen.gr - Αν οι ΗΠΑ απομάκρυναν την Τουρκία από την πολυεθνική ομάδα που κατασκευάζει το F-35 Lightning II, οι Τούρκοι αξιωματικοί της άμυνας δήλωσαν ότι πιθανόν θα στραφούν προς τη ρωσική τεχνολογία μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα με το defensenews.com.

"Δεν μπορούμε να αφήσουμε το F-35 δίχως να το αντικαταστήσουμε", ανέφερε ένας ανώτερος Τούρκος στρατιωτικός αξιωματούχος. Αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιλογές αντικατάστασης, καθώς αυτό θα απαιτούσε "τεχνολογικές, οικονομικές και πολιτικές συζητήσεις".

Ωστόσο, ένας αρμόδιος για τις αμυντικές προμήθειες δήλωσε ότι «η γεωστρατηγική αξιολόγηση» θα έκανε τις ρωσικές επιλογές να εμφανιστούν ως η πρώτη φυσική λύση. "Η ρωσική τεχνολογία μαχητικών θα ήταν η πρώτη καλύτερη επιλογή εάν οι Αμερικανοί σύμμαχοί μας συμπεριφερόταν με μη-συμμαχικό τρόπο και αμφισβήτησαν την παρουσία της Τουρκίας στο πρόγραμμα Joint Strike Fighter", ανέφερε.

Μια τουρκική προεδρική πηγή δήλωσε ότι η ενδεχόμενη τουρκορωσική συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας μαχητικών "συζητήθηκε προκαταρκτικά" μεταξύ των αντίστοιχων αξιωματούχων της άμυνας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μόσχα στις 8 Απριλίου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Çavusoglu δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα NTV στις 10 Απριλίου: «Υπάρχουν F-35, αλλά υπάρχουν και αεροσκάφη που κατασκευάζονται στη Ρωσία. Εάν δεν είμαστε σε θέση να αγοράσουμε το F-35, η Τουρκία θα αγοράσει παρόμοια αεροσκάφη από άλλες χώρες. Και αυτό θα συνεχιστεί έως ότου αρχίσουμε να κατασκευάζουμε τα δικά μας μαχητικά μαχητικά πέμπτης γενιάς".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail