Το τουρκικό πρακτορείο "Ανατολή" περνά στη δικαιοδοσία του Ερντογάν

Freepen.gr - Η διοίκηση του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας, ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης την Παρασκευή.

Το διάταγμα που υπογράφει ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημαίνει εξουσία να ελέγχει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων, να διορίζει διοικητικούς υπαλλήλους και να διαχειρίζεται τις δραστηριότητές του ενώ ο προϋπολογισμός και οι ανθρώπινοι πόροι θα βρίσκονται τώρα στη διεύθυνση επικοινωνίας της προεδρίας.

Η τελευταία κίνηση είναι πιθανό να καταστήσει τον Fahrettin Altun, τον Διευθυντή Επικοινωνιών της Προεδρίας, έναν από τους πιο σημαίνοντες ανθρώπους στην υπηρεσία.

Ένας ακαδημαϊκός γνωστός για το έργο του στο κυβερνητικό think tank SETA και με τακτικές στήλες σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, ο Altun ορίστηκε διευθυντής επικοινωνιών τον περασμένο Ιούλιο.


Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας επιβλέπει επίσης τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Τουρκίας, το TRT, και το ρυθμιστικό όργανο των μέσων ενημέρωσης, το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η υπηρεσία Anadolu είναι η κύρια πηγή για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, κατάσταση που οδήγησε σε διαμάχη τη νύχτα των τοπικών εκλογών της 31ης Μαρτίου, όταν ο οργανισμός σταμάτησε απότομα να ενημερώνει για τα αποτελέσματα, καθώς ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης ήταν έτοιμος να περάσει μπροστά στην Κωνσταντινούπολη.

Το επόμενο πρωί, ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Υπηρεσία Anadolu δεν είχε λάβει στοιχεία για την καταμέτρηση από το συμβούλιο, δημιουργώντας υποψίες ότι έλαβε τα δεδομένα της απευθείας από αξιωματούχους του AKP στα εκλογικά κέντρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail