Πόλεμο στο πρακτορείο Reuters ανοίγει ο πετρελαϊκός γίγαντας Rosneft

Dmirty Yefremov / TASS
Freepen.gr - Ο πετρελαϊκός γίγαντας Rosneft απείλησε να απαγορεύσει το Reuters από το να λειτουργεί στη Ρωσία, αφού το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων κυκλοφόρησε μια έκθεση που ανέφερε ότι η Βενεζουέλα είχε πουλήσει πετρέλαιο στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, αναφέρουν οι themoscowtimes.com.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας άρχισε να διαβιβάζει τιμολόγια από τις πωλήσεις πετρελαίου της στην Rosneft, ανέφερε το Reuters την Παρασκευή, επικαλούμενο έγγραφα και πηγές. Το εικαζόμενο σχέδιο είναι το τελευταίο σημάδι της αυξανόμενης εξάρτησης της Βενεζουέλας από τη Ρωσία, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ θέτουν αυξανόμενη οικονομική πίεση στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.

"Θεωρούμε απαραίτητο να απευθυνθούμε σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να αποτρέψουμε τις παράνομες δραστηριότητες της ψευτο-υπηρεσίας [reuters] στη Ρωσία", σημείωσε η Rosneft σε δήλωσή της την Παρασκευή.

Η Rosneft κατηγόρησε το πρακτορείο ειδήσεων ότι "συστηματικά δημιουργεί και διαδίδει παραπληροφόρηση, νομιμοποιεί τις φήμες προς το συμφέρον πελατών και επινοεί πληροφορίες για να βλάψει τη ρωσική οικονομία, τις επιχειρήσεις και το κράτος".

"Πράγματι, οι ενέργειες αυτές αποτελούν ενημερωτικό δολιοφθορισμό" ανέφερε η ανακοίνωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail