Η Ρωσία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα να πουλά διαστημική στρατιωτική τεχνολογία και να λαμβάνει τουρκικές λίρες. Κάτι άλλο ποιο σοβαρό συμβαίνει;

ΦΩΤΟ από Sputnik International

Τέτοια παράδοξα ακούστηκαν και το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Ρωσία τις τουρκικές λίρες, θα αγοράζει γερμανικά αυτοκίνητα πολυτελείας;

ΣΟΚ -Τουρκία καλεί Ρωσία «έλα να μας σώσεις, μας διαλύουν»
Οι Άγιοι Πατέρες προσέγγισαν με θαυμαστή ακρίβεια αυτά που σήμερα τρέχουν στην επικαιρότητα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτές τις στιγμές η τουρκία του Ερντογάν ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία ομοιάζει με εκείνο το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων , το κορόιδο, που προσπαθούν κάποιοι να το κάψουν, κτυπώντας το με « το τόπι της διάλυσης».

Φυσικά ο Ερντογάν παίζει στην μέση και προσπαθεί να αποφύγει τα κτυπήματα , αλλά μέχρι πότε;
Οι μεν ΗΠΑ αντί για τόπι με το ένα χέρι κρατάνε το μαστίγιο (βλ. οικονομικές κυρώσεις- υποβαθμίσεις) και με το άλλο κρατάνε καρότο και παζαρεύουν να του δώσουν προχωρημένη στρατιωτική τεχνολογία ( βλ. F-35, εξελιγμένες πυραυλικές συστοιχίες Patriot).
Οι Ρώσοι αντίθετα , στο ένα χέρι κρατάνε ζαχαρένιο καρότο ( βλ. S- 400, Su 57, ενέργεια) , στο άλλο δε χέρι όμως κρατάνε ένα μεγάλο ΜΥΣΤΙΚΟ.

Ποιο είναι αυτό το ΜΥΣΤΙΚΟ;
Οι σημερινές σχέσεις Τράμπ- Πούτιν είναι αγαστές σε διαπροσωπικό επίπεδο , την στιγμή μάλιστα που διαμοιράζεται όλη η ευρύτερη περιοχή από το ΑΙΓΑΙΟ- Αν. Μεσόγειος και βρίσκεται υπό σύσταση το νέο Κουρδικό Κράτος στις πύλες του νερού ( Ευφράτη- Τίγρη ) και στα ενεργειακά σταυροδρόμια των αγωγών.
Ο Τούρκος πρόεδρος την ώρα που τον παίζουν « κορόιδο» διαλαλεί ότι εγκαταλείπει το δολάριο ως μέσον συναλλαγής με την Ρωσία.
Έτσι εισέρχεται θριαμβευτικά στην χορεία Καντάφι – Σαντάμ με όλα τα συνεπακόλουθα.

Άρχισε τα «πειράματα» με το δολάριο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτό επί ρωσικού εδάφους.
Όπως δήλωσε τόσο ο ίδιος όσο και ο Ρώσος πρόεδρος οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στο να συμφωνήσουν στην υιοθέτηση των εθνικών τους νομισμάτων στις μεταξύ τους συναλλαγές προκειμένου να αποφύγουν πιέσεις από τρίτες χώρες, δηλαδή τις ΗΠΑ. https://www.epixirimatias.gr/2019/04/blog-post_32.html

« Θα ήταν πάντως πραγματικά άθλος για τον Τούρκο πρόεδρο να καταφέρει τη Μόσχα να δεχθεί να αποπληρώσει  παραγγελία μαχητικών Su-35 ή Su-57 με… τουρκικές λίρες!
Έτσι η Τουρκία εγκαταλείπει το δολάριο στις συναλλαγές με τη Ρωσία, αγοράζει ρωσικά όπλα, έρχεται σε ευθεία λεκτική αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον αλλά κατά τα άλλα είναι ακόμη μέλος του ΝΑΤΟ!»
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/764036_poytin-kai-erntogan-egkataleipoyn-dolario-toyrkos-proedros-tha
Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σκέφτονται σοβαρές κυρώσεις αλλά όχι δραστικά μέτρα, όπως να πετάξουν εκτός ΝΑΤΟ την Τουρκία. Ταυτόχρονα δε συνεχίζεται η εκπαίδευση στις ΗΠΑ των τούρκων πιλότων πάνω στα F-35 που παραγγέλθηκαν από την γείτονα χώρα.
Άραγε της κάνουν ευγενικά τα χατίρια εν έτη 2019;
1992 στην Παναγούδα του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ - ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
«Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτητοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι ( Διάλυση της Γιουγκοσλαβίας , σχηματισμός Βοσνίας – Ερζεγοβίνης).
Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά.
Θα πουν τότε στην Τουρκία : «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι.
Έτσι «ευγενικά» θα κομματιάσουν την Τουρκία.
Απόσπασμα από το βιβλίο: «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου.1995

Έχει αποφασιστεί από τους ισχυρούς παίκτες να αναμορφωθεί όλος ο χάρτης της Μέσης Ανατολής και μπορεί να υπάρχει σχέδιο που συμπεριλαμβάνει μαζί και την τουρκία.

Και το παιχνίδι με « το τόπι διάλυσης» πηγαινοέρχεται για να κάψει τον Ερντογάν.
Κάποια στιγμή και μάλιστα σύντομα ( αν δεν το έχει καταλάβει ήδη μέχρι σήμερα) θα κατανοήσει ο τούρκος ότι θα είναι πάντα στην μέση και θα τον κτυπάνε για να τον κάψουν- διαλύσουν.
Τότε θα καταλάβει ότι τα χατίρια εν έτη 2019 είναι μεγάλη παγίδα …

1992 Παναγούδα – ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ “Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα( ΠΑΓΙΔΑ) για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.”
“Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994”,τόμος 1, Σελ 66.
η Τουρκία θα ¨τα δει όλα¨, αλλά από κάτω και πιασμένη στα τέσσερα, αφού κάνει παλαβομάρες στο ΑΙΓΑΙΟ- Βαλκάνια- Συρία- Κούρδους

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ την είδε πως θα πιαστεί.
Αυτά πρόκειται να τα δούμε συντομότατα.
Τι κάνουμε αδελφοί εν μέσω της πνευματικής – οικονομικής εξαθλίωσης που μας επέβαλαν και την δεχτήκαμε οικειοθελώς , αλλά τώρα κλαίμε και διαμαρτυρόμαστε;
Μπορεί εμείς σαν Έλληνες να μην έχουμε τα υπερόπλα των ισχυρών της Γης που σήμερα μας τα επιδεικνύουν , αλλά έχουμε

πυρηνικά πνευματικά όπλα που είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας, ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌΣ-Ρωμαίικος Πολιτισμός μας, το γνήσιο Ασκητικό –Πατερικό φρόνημα ζυμωμένο με την ΠΑΡΑΔΟΣΗ της λεβέντικης και ηρωικής επιβίωσης μας σε χαλεπούς καιρούς που ετοιμάζεται πάλι να δώσει τους ίδιους καρπούς με αυτούς που έδινε πάντοτε μοναδικούς στην Παγκόσμια Ιστορία.
Και αυτά τα πυρηνικά πνευματικά όπλα δεν τα έχουμε κρυμμένα σε σιλό πυραύλων αλλά σε εικονοστάσια και ταπεινά προσκυνήματα και κάθε βράδυ τα ¨ ξεσκουριάζουμε¨ με γονυκλισίες και προσευχές.

ΑΥΤΑ θέλουν να μας τα πάρουν γιατί γνωρίζουν ότι είναι πνευματικά θανατηφόρα για αυτούς και άκρως επικίνδυνα.
Κόντρα στο αντίχριστο πνεύμα να κρατήσουμε την ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Πίστη και Ελπίδα και θα χαρούν πολλοί
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail