Όσοι δεν στεναχωριούνται όταν καταστρέφονται μνημεία, δεν στεναχωριούνται ούτε για τους ανθρώπους

Επειδή ισλαμιστές και εθνομηδενιστες ξεκίνησαν να χαίρονται ή να προσπαθούν να υποτιμήσουν την καταστροφή ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Φυσικά και η ανθρώπινη ζωή είναι πολυτιμότερη από κάθε κτήριο αλλά οι δημιουργίες του πνεύματος αποτελούν κληρονομιά των ανθρώπων. Είναι ένας συνεκτικός δεσμός ανάμεσα στους ανθρώπους ενός έθνους αλλά και την ανθρωπότητα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Οι Γάλλοι ήταν αποικιοκράτες το ίδιο και οι Άραβες και οι Τούρκοι. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι μιλάμε για ανθρώπους που δεν καταδικάσαν ποτέ τον τουρκικό και τον αραβικό ιμπεριαλισμό. Δηλαδή όταν καταστρέφεται ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς θα πρέπει να χαιρόμαστε λόγω του παρελθόντος της χώρας στην οποία ανήκει το μνημείο;

Εντάξει λοιπόν με την ίδια λογική να αρχίσουμε να πανηγυρίζουμε για ό,τι άσχημο συμβεί στην Τούρκοι. Μικρόψυχοι που θεωρούν τους ανθρώπους ως μάζα, είναι λογικό να μην μπορούν να εκτιμήσουν τα μνημεία των πατρίδων των ανθρώπων. Μόνο που αυτά τα μνημεία είναι που θυμίζουν στους ανθρώπους γιατί πρέπει να πολεμάνε για τα οικόπεδα τους και έτσι μπορεί να γίνει καλύτερη η ζωή των ανθρώπων, όταν κάθε οικόπεδο δηλαδή κάθε πατρίδα είναι ελεύθερη.

Το ότι εθνομηδενιστες και τζιχαντιστες χαίρονται ή προσπαθούν να υποτιμήσουν την καταστροφή δεν είναι τυχαίο. Μισούν τον άνθρωπο, λογικό να μισούν τις δημιουργίες του.

**
φωτο: https://impresa.prensa.com/panorama/Notre-Dame-historia-consumida-fuego_0_5282471777.html
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail