Η Αγκυρα αποθηκεύει τους S-400 στο Αζερμπαϊτζάν ή το Κατάρ και ξεκλειδώνει τα F-35;

Freepen.gr - Η Άγκυρα εξετάζει το ενδεχόμενο προσωρινής αποθήκευσης των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 που πρόκειται να αγοραστούν από τη Ρωσία στο Αζερμπαϊτζάν ή στο Κατάρ, ανέφερε ο Okan Müderrisoğlu, αρθρογράφος στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah που έγραψε την Τρίτη.

"Θα ήταν απίστευτα αισιόδοξο να περιμένουμε μια λύση που να υπερβαίνει την ανάπτυξη του S-400 με τρόπο που να μη δημιουργεί κίνδυνο για τα F-35", έγραψε ο Müderrisoğlu.

Η προγραμματισμένη αγορά από την Άγκυρα των πυραυλικών συστημάτων S-400 αυξάνει τις εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Οι γερουσιαστές των ΗΠΑ συνεχίζουν να προειδοποιούν την Άγκυρα ότι η αγορά του ρωσικού συστήματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα αεροσκαφών F-35. Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να έχει τόσο αμερικανικά μαχητικά όσο και ρωσικά αμυντικά συστήματα με το σκεπτικό ότι το S-400 δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και ότι θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροσκαφών F-35.

Το αζέρικο πρακτορείο ειδήσεων Trend ανέφερε ότι η Αγκυρα σκοπεύει να αποθηκεύσει προσωρινά το σύστημα S-400 στο Αζερμπαϊτζάν, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη αποφασίσει σε ποια χώρα θα κρατηθούν τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail