Οι βεληγκέκες του Ερντογάν διέκοψαν την κυκλοφορία και πλάκωσαν στο ξύλο δικηγόρο που διαμαρτυρήθηκε

Freepen.gr - Ένας Τούρκος δικηγόρος, ονόματι Sertuğ Sürenoğlu ισχυρίστηκε ότι τον ξυλοκόπησαν σωματοφύλακες του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού αντιτάχθηκε στην απόφασή τους να διακόψουν την οδική κυκλοφορία, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet. Εν προκειμένω ο Ερντογάν παρακολούθησε την Κυριακή τον γάμο ενός νεαρού ζευγαριού από τις πλούσιες οικογένειες Demirören και Kalyon της Τουρκίας στο ξενοδοχείο Çırağan Palace στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Sürenoğlu βρισκόταν σε λεωφορείο ενώ επέστρεφε σπίτι του, όταν σταμάτησε η κυκλοφορία για να απομακρυνθεί η συνοδεία του Ερντογάν.Καθώς το λεωφορείο είχε κολλήσει για λίγο στην κυκλοφορία, ο Sürenoğlu διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τηο ρεπορτάζ, μερικοί από τους σωματοφύλακες του Ερντογάν βρίσκονταν στην περιοχή και οδήγησαν τον Sürenoğlu σε όχημα της αστυνομίας, όπου δέθηκαν τα χέρια του από πίσω και τον χτυπούσαν για δύο ώρες.

Αργότερα τον ανάγκασαν να υπογράψει μια δήλωση λέγοντας ότι είχε προσβάλει τον πρόεδρο Ερντογάν. Αφού υπέγραψε το έγγραφο, τον παρέδωσαν στην αστυνομία για επίσημη κράτηση, μετά από την οποία τέθηκε σε κατ 'οίκον περιορισμό από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, παρόλο που είπε στον εισαγγελέα τι είχε βιώσει.

Ο δικηγορικός σύλλογος της Άγκυρας κατέθεσε μήνυση κατά των σωματοφυλάκων και ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης έφερε το συμβάν στο κοινοβούλιο, θέτοντας μια ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόυλου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail