Sputnik - Κοτζιάς: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Freepen.gr - «Πρέπει να διασφαλίσουμε την συμμετοχή της Τουρκίας στις εκεί εμπορικές εξελίξεις. Αυτό πρέπει να γίνει με έναν δίκαιο τρόπο. Εάν προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πάντα για τον εαυτό μας τότε ενδεχομένως θα βιώσουμε μία μεγάλη απογοήτευση για αυτό το λόγο πρέπει να προσθέσουμε και την Τουρκία» ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με τις ενεργειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο ο π. υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο φόρουμ των Δελφών και μεταδίδει η τουρκόγλωσση έκδοση του Σπούτνικ.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε επίσης πως «Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις ΗΠΑ να είναι ο διαιτητής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Φυσικά θα ήθελα όλες οι μεγάλες δυνάμεις να μας αγαπάνε αλλά αυτό είναι αδύνατο. Η Αμερική και οι άλλες δυνάμεις επιθυμούν σταθερότητα στην περιοχή».

Αυτές τις απόψεις ακούνε οι Τούρκοι και μετά τρίβουν τα χέρια τους. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για μια "δίκαιη" μοιρασιά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail