Μέσα σε ένα χρόνο αποκατέστησαν 122 χλμ σιδηρόδρομων - Στην Ελλάδα ακόμη θα ήμασταν στις μελέτες

Freepen.gr - Η κυβέρνηση της Συρίας έχει αποκαταστήσει περίπου 122 χιλιόμετρα σιδηροδρόμων κατά μήκος του μονοπατιού Δαμασκού-Χομς, σύμφωνα με νέα δημοσίευση του συριακού κρατικού πρακτορείου SANA. Σύμφωνα με την είδηση, η κυβέρνηση της Συρίας προετοιμάζεται τώρα να ανοίξει εκ νέου αυτήν τη σημαντική σιδηροδρομική γραμμή μετά το κλείσιμό της λόγω του πολέμου.

Η γραμμή θεωρείται σημαντική για την κυβέρνηση επειδή επιτρέπει τη μεταφορά βαρέων φορτίων μεταξύ των δύο επαρχιών. Επιπρόσθετα η αποκατάσταση των υποδομών της χώρας αποτελεί ένα ακόμη σημείο του επερχόμενου τέλους του πολέμου, που ήδη πλέον έχει περάσει σε εντελώς διαφορετική φάση.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε στη Συρία την ταχεία αποκατάσταση των υποδομών μετά την εκδίωξη των τρομοκρατών. Η επιστροφή στη λεγόμενη κανονικότητα δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια. Όλες οι απελευθερωθείσες περιοχές αποκαθίστανται ενώ παρέχονται κίνητρα σε επαγγελματίες και βιομηχανίες. Γίνεται δηλαδή ό,τι δεν κάνουμε στην Ελλάδα. Και όσον αφορά το παράδειγμα της σιδηροδρομικής γραμμής Δαμασκού - Χομς που οδεύει προς αποκατάσταση μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο απελευθέρωσης όλης της ευρύτερης περιοχής, στη χώρα μας ακόμη θα ήμασταν στις μελέτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail