Μαύρο σε ιστορικό τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας λόγω αφόρητης πίεσης


Freepen.gr - Ο δεύτερος παλαιότερος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Τουρκίας, το Flash TV, κατά κανόνα ψυχαγωγικός, ανακοίνωσε μια αυτοεπιβαλλόμενη αναστολή ζωντανών μεταδόσεων για δύο μήνες, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει μεγάλη πολιτική πίεση.

Ένα στέλεχος του Flash TV δήλωσε στην Türktime την Παρασκευή ότι λόγω της "αβάστακτης πολιτικής πίεσης", αποφάσισαν να αναστείλουν την εκπομπή για μια χρονική περίοδο. Η κατεδάφιση της έδρας του 28ετούς τηλεοπτικού σταθμού διατάχθηκε πρόσφατα από δικαστήριο στην επαρχία της Προύσας.

Η Τουρκία έκλεισε σχεδόν 200 μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα - οπερέτα του Ιουλίου 2016 και από τότε η πίεση στα ΜΜΕ αυξάνεται. Τα περισσότερα από όσα έκλεισαν κατηγορήθηκαν για συνδέσμους με "πραξικοπηματίες" ή "τρομοκράτες".

Ωστόσο, το Flash TV μολονότι είχε σχεδόν αποκλειστικά περιεχόμενο ψυχαγωγίας κι ένα δελτίο ειδήσεων το βράδυ, θεωρήθηκε ότι ασκεί κριτική μέσα στο γενικό πολιτικό περιβάλλον της χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail