Όλοι βλέπουν την ανάγκη να ενισχυθούν εκτός ημών - Η Πολωνία επείγεται για την απόκτηση 32 F-35

REUTERS via Lockheed Martin handout / Darin Russell
Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Mariusz Blaszczak έχει χαρακτηρίσει την αγορά μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς ως «έργο προτεραιότητας» για την κυβέρνηση, αφήνοντας τα τοπικά μέσα να υποθέσουν ότι θα μπορούσε να προκριθεί μια δαπανηρή αγορά του F-35 της Lockheed Martin.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το σχέδιο στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της Πολωνίας την Πέμπτη, ο Mariusz Blaszczak δήλωσε ότι αναμένει «άμεση δράση» από ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους για την αγορά 32 μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς. Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα Harpia θα ενισχύσει τις δυνατότητες του στόλου των F-16, ενώ θα καταργήσει την ανάγκη διατήρησης για τα παλαιότερα αεροπλάνα της εποχής της σοβιετικής εποχής μέχρι το 2026.

Ο Blaszczak δεν κατονόμασε το F-35, αν και από τις πολλές δυτικές αμυντικές βιοημχανίες έχουν ήδη μπει στο χορό του διαγωνισμού, αλλά μόνο το F-35 ικανοποιεί την απαίτηση της Βαρσοβίας για ένα jet 5ης γενιάς.

Τα 32 F-35 θα κοστίσουν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Όσο δηλαδή μας στοίχισαν συνολικά στην Ελλάδα τα τρία μερίσματα που έδωσαν Σαμαράς [1] και Τσίπρας [2] συν την αύξηση του κόστους μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail