Η τραγωδία του πιλότου του πακιστανικού F-16 που κατερρίφθη - Τον πέρασαν για Ινδό και τον λίντσαραν

AP Photo/ Shakil Adil
Freepen.gr - Η ένταση των τελευταίων ημερών πάνω από το Κασμίρ είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη δύο ινδικών αεροσκαφών κι ενός πακιστανικού F-16, μολονότι το Ισλαμαμπάντ το διαψεύδει κι ίσως υπάρχει ένας πολύ καλός, μα συνάμα τραγικός λόγος.

Να θυμίσουμε ότι η επίσημη ανακοίνωση της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρει την κατάρριψη του F-16 από το επίσης καταρριφθέν MiG-21. Ωστόσο ο Πακιστανός πιλότος Shahaz-ud-Din, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκε μετά την επιτυχή εκτίναξή του από το χτυπημένο αεροσκάφος, σύμφωνα με την εφημερίδα Firstpost, και όσα δηλώνει ο δικηγόρος Khalid Umar.

Ο δικηγόρος, ο οποίος λέει ότι έλαβε τις πληροφορίες από την οικογένεια του πιλότου, ισχυρίζεται ότι ο Shahaz-ud-Din κατέπεσε στην περιοχή του πακιστανικού Nowshera. Ωστόσο θεωρήθηκε από τους ντόπιους ότι επρόκειτο για Ινδό πιλότο και λιντσαρίστηκε από το πλήθος. Σύμφωνα με τον Umar., ο Din διασώθηκε τελικά από τον πακιστανικό στρατό, αλλά αργότερα υπέκυψε στα τραύματα τα οποία υπέστη από την επίθεση του όχλου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail