Η ΕΕ εξετάζει αυστηρότερους δασμούς στη Ρωσία - FT

pixabay / Elionas2
Freepen.gr - Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές από τη Ρωσία αξίας έως και 42 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν γλιτώσει από το καθεστώς κυρώσεων του μπλοκ, ανέφεραν οι Financial Times την Παρασκευή.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου της ΕΕ με τη Ρωσία έχει σταματήσει λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ορισμένες εισαγωγές επιτρέπονται ακόμη, είτε επειδή δεν υπάρχουν εναλλακτικές προμήθειες είτε λόγω ανησυχιών για διαταραχές της παγκόσμιας αγοράς.

Την Πέμπτη, οι υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκπονήσει ένα σχέδιο για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές τροφίμων, πυρηνικών καυσίμων και φαρμάκων.

Η πρωτοβουλία για την ευρύτερη χρήση δασμών υποβλήθηκε από τη Σουηδία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις. «Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα το αξιολογήσουμε αυτό και θα παράσχουμε στα κράτη μέλη επιλογές για να προχωρήσουν», δήλωσε.

Ο Σουηδός υπουργός Εμπορίου Johan Forssell δήλωσε στους FT ότι είναι σημαντικό να μειωθούν τα έσοδα της Ρωσίας, ώστε «τα έσοδα από αυτούς τους δασμούς να δαπανηθούν για να βοηθήσουν την Ουκρανία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Ζήτησε «ευρείς δασμούς σε όλο αυτό το εμπόριο», αλλά αποδέχθηκε πως «είναι ευαίσθητο σε ορισμένους τομείς».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail