Οι Δημοκρατικοί μόλις σφράγισαν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το Νοέμβριο

pixabay / MIH83
Η ένοχη ετυμηγορία του πορτοκαλί άνδρα θα τον κάνει μόνο ισχυρότερο και η πραγματική φυλάκιση είναι απίθανη


Τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν ότι όσο περισσότερη λάσπη ρίχνουν στον πρώην πρόεδρο, τόσο πιο βρώμικοι φαίνονται συγκριτικά.

Ρόμπερτ Μπριτζ, Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Συγγραφέας του βιβλίου «Midnight in the American Empire,» How Corporations and Their Political Servants are Destroying the American Dream - RUSSIA TODAY / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Πέμπτη, η ομόφωνη απόφαση 12μελούς σώματος ενόρκων κήρυξε τον Ντόναλντ Τραμπ ένοχο για 34 κακουργήματα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τον πρώην πρόεδρο σε 136 χρόνια φυλάκισης. Υπάρχει μόνο μια παγίδα: ο διαβόητος Πορτοκαλί Άνθρωπος δε θα περάσει ποτέ ούτε μια νύχτα πίσω από τα κάγκελα. Το χειρότερο που θα συμβεί για τον επικρατέστερο υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία είναι πως θα μπει στην κούρσα με ποινικό μητρώο.

Επειδή τα εγκλήματα είναι μη βίαια και ο Τραμπ δεν έχει προηγούμενες καταδίκες, κάθε πιθανότητα φυλάκισης είναι πολύ μικρή. Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί αντ' αυτού είναι ότι ο δικαστής Juan Merchan θα μπορούσε να τον καταδικάσει σε κατ' οίκον περιορισμό - κάτι που αναμφίβολα θα έκανε τα βραχιόλια στον αστράγαλο, όπως η περίφημη «φωτογραφία της φάτσας» του Τραμπ, το τελευταίο αξεσουάρ μόδας - σε επιτήρηση ή σε κάποια άλλη ελαφρύτερη μορφή αποφυλάκισης υπό επιτήρηση.

Μια άλλη επιλογή που θα γυρίσει μπούμερανγκ στα μούτρα του Δημοκρατικού Κόμματος είναι η επιβολή κοινωνικής εργασίας. Ενώ οι Δημοκρατικοί μπορεί να απολαμβάνουν την ιδέα ότι ο Τραμπ θα αναγκαστεί να ενταχθεί σε μια ομάδα εργασίας στη φυλακή ως τιμωρία, είναι πολύ εύκολο να φανταστεί κανείς εκατομμύρια υποστηρικτές του Τραμπ να προσέρχονται σε κάποιο συσσίτιο ή καταφύγιο ζώων για να δώσουν την υποστήριξή τους στην πιο αμφιλεγόμενη φιγούρα της αμερικανικής πολιτικής σήμερα.

Και έπειτα υπάρχει το ζήτημα της Νέας Υόρκης, του τόπου της υπόθεσης Τραμπ, η οποία είναι δεύτερη μετά την πολιτεία της Καλιφόρνιας όσον αφορά τους φιλελεύθερους κατοίκους. Ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ, αποκαλώντας τον «εισαγγελέα που υποστηρίζεται από τον Σόρος». Όπως έγραψαν οι New York Times για τη σχέση Μπραγκ-Σόρος, «ο Σόρος έκανε δωρεά σε μια φιλελεύθερη ομάδα που υποστηρίζει προοδευτικούς εισαγγελείς και υποστηρίζει προσπάθειες για την αναμόρφωση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης - σε συμφωνία με σκοπούς που υποστηρίζει δημόσια εδώ και χρόνια. Η ομάδα αυτή χρησιμοποίησε σημαντικό μέρος των χρημάτων για να υποστηρίξει τον κ. Μπραγκ στην εκστρατεία του 2021».

Στις 21 Νοεμβρίου 2022, οι Times ανέφεραν ότι το γραφείο του εισαγγελέα «προχώρησε στην άμεση έναρξη της ποινικής του έρευνας» σχετικά με την αναφερόμενη «πληρωμή χρημάτων απόκρυψης από τον Τραμπ σε μια πορνοστάρ που δήλωσε πως είχε σχέση με τον κ. Τραμπ». Πρόκειται για την πρώτη απαγγελία κατηγοριών σε πρώην πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Τραμπ δήλωσε αθώος, ωστόσο κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες στις 30 Μαΐου 2024, καθιστώντας τον Μπραγκ τον πρώτο εισαγγελέα στην ιστορία των ΗΠΑ που κέρδισε καταδίκη εναντίον πρώην προέδρου.

Ο Τραμπ, ο οποίος θα καταδικαστεί στις 11 Ιουλίου, αρνείται ότι ήρθε ποτέ σε συνουσία με την Ντάνιελς.

Μια άλλη πτυχή της υπόθεσης Τραμπ που έχει συσπειρώσει πολλούς στην υπεράσπιση του Τραμπ είναι η πολιτική ταυτότητα του δικαστή που προεδρεύει της υπόθεσης, του Χουάν Μερτσάν, τον οποίο ο Τραμπ έχει επικρίνει ως «συγκρουσιακό». Αυτό μπορεί να είναι υποτιμητικό, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Merchan κάνει δωρεές σε μια οργάνωση με την ονομασία «Stop Republicans», καθώς και στην εκστρατεία του Biden.

Τέλος, ο Τραμπ δημοσίευσε στην πλατφόρμα Truth Social ότι η Λόρεν Μέρτσαν, η κόρη του δικαστή, είναι πρόεδρος της Authentic Campaigns, μιας προοδευτικής εταιρείας παροχής πολιτικών συμβουλών με έδρα το Σικάγο, στους κορυφαίους πελάτες της οποίας περιλαμβάνεται ο βουλευτής Άνταμ Σιφ (D-Calif.), ο οποίος ήταν ο επικεφαλής εισαγγελέας στην πρώτη δίκη για την παραπομπή του Τραμπ. Η κόρη του Μέρτσαν βοήθησε να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 93 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για την προεκλογική εκστρατεία - και χρησιμοποίησε την υπόθεση Τραμπ στα μηνύματα πρόσκλησης - αναδεικνύοντας μια σημαντική σύγκρουση συμφερόντων που έχει κάνει τους υποστηρικτές του Τραμπ να απαιτούν από τον δικαστή Μέρτσαν να αποχωρήσει από την υπόθεση.

Τέλος, τίθεται το ζήτημα της δικαιοσύνης, αν ληφθεί υπόψη ότι η Νέα Υόρκη είναι χώρα των Δημοκρατικών. Μπορεί ο Τραμπ να ελπίζει σοβαρά πως θα διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη σε αυτή την εξέχουσα μπλε πολιτεία; Σίγουρα δεν το πιστεύει.

Ο Μέρτσαν επέβαλε το 10ο πρόστιμο για ασέβεια προς το δικαστήριο ύψους 1.000 δολαρίων για μια συνέντευξη στις 22 Απριλίου στην οποία ο πρώην πρόεδρος είπε: «Αυτοί οι ένορκοι επιλέχθηκαν τόσο γρήγορα - 95% Δημοκρατικοί. Η περιοχή είναι ως επί το πλείστον όλη δημοκρατική».

Ενώ οι Δημοκρατικοί μπορεί να τρίβουν τα χέρια τους με χαρά αφού επιτέλους έμπλεξαν τον Τραμπ στα δικαστικά δίχτυα, συνεχίζουν να αγνοούν το γεγονός πως κάθε σκάνδαλο το μόνο που έκανε ήταν να ενδυναμώσει τον 45ο πρόεδρο.

Στο χειρότερο σενάριο, αν ο Τραμπ οδηγηθεί στη φυλακή, αυτό δε θα σταματήσει τη ροή των προεκλογικών χρημάτων που θα εισρεύσουν στα ταμεία του GOP- στην πραγματικότητα, είναι πρακτικά εγγυημένο ότι το θέαμα του πορτοκαλί άνδρα πίσω από τα κάγκελα - με φωτογραφία από τη φυλακή με τη στολή της φυλακής - θα είναι το καλύτερο προεκλογικό διαφημιστικό όλων των εποχών.

Το μόνο καλύτερο από αυτό θα ήταν να γίνουμε μάρτυρες του πρώτου προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ που θα απονείμει χάρη στον εαυτό του, καθώς η κληρονομιά του Τραμπ κλείνει τον κύκλο της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail