Επικεφαλής του ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως μέχρι να ηττηθεί η Ρωσία

nato.int
Freepen.gr - Το Κίεβο θα λάβει μακροπρόθεσμη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια από το ΝΑΤΟ στον πόλεμό του με τη Ρωσία, διαβεβαίωσε την Πέμπτη 6 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Συν τοις άλλοις, ο Στόλτενμπεργκ ζητά τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από τη Δύση για όσο διαρκεί ο πόλεμος.

Ο ηγέτης του ΝΑΤΟ δήλωσε πως η βοήθεια αυτή θα συγκεκριμενοποιηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, αλλά δεν θα περιλαμβάνει την αποστολή συμμαχικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αναφέρει η EFE.

«Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και στις προπαρασκευαστικές συζητήσεις γι' αυτήν, θα συζητήσουμε πώς θα διασφαλίσουμε ότι θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Φινλανδία μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Δεσμεύτηκε επίσης πως οι σύμμαχοι θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν σε μια μακροπρόθεσμη οικονομική δέσμευση στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο, η οποία θα εγγυάται στην Ουκρανία την προβλεψιμότητα και τη λογοδοσία που χρειάζεται από τους συμμάχους της σε αυτή τη σύγκρουση.

Ο Στόλτενμπεργκ εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα ότι η στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία από τα κράτη του ΝΑΤΟ πρέπει να φτάσει τουλάχιστον τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για όσο διάστημα χρειάζεται στον πόλεμο με τη Ρωσία- κάλεσε επίσης τους συμμάχους να «μοιραστούν δίκαια το βάρος» για τη χρηματοδότηση αυτής της βοήθειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail