Οι πέντε στόχοι της επικείμενης εκστρατείας αντιρωσικής προπαγάνδας των ΗΠΑ στην Σκανδιναβία

Η στρατηγική πρόθεση είναι να προαναγγείλει ένα αμερικανικό παιχνίδι ισχύος στην Αρκτική.

Η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας ανέφερε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μια εκστρατεία αντιρωσικής προπαγάνδας στα νέα μέλη του ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία, κινδυνολογώντας για την υποτιθέμενη απειλή που συνιστά η χώρα τους για τα συμφέροντα των δύο αυτών χωρών. Στην πραγματικότητα, όμως, στην πραγματικότητα θα εξυπηρετήσει την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων εις βάρος της Ρωσίας. Εκτός από τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος τύπου McCarthy, όπως προβλέπει η Μόσχα, εδώ είναι οι πέντε άλλοι στόχοι που θα επιδιώξει αυτή η επικείμενη πληροφοριακή επίθεση:

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

1. Να δικαιολογήσει τη συμμετοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία και η Σουηδία εκμεταλλεύτηκαν την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας ως πρόσχημα για να μετατρέψουν την μέχρι τώρα άτυπη συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ σε πραγματική, παρά το γεγονός πως η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή γι' αυτές. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πληθυσμοί τους παραμένουν πολιτικά ρωσοφοβικοί, είναι επιτακτική ανάγκη οι ΗΠΑ να διαφημίσουν περισσότερες υποτιθέμενες απειλές για την ασφάλειά τους, ίσως κατά το πρότυπο των κυνηγιών ρωσικών υποβρυχίων-φαντασμάτων της περασμένης δεκαετίας. Χωρίς την εικόνα της ρωσικής απειλής στο μυαλό τους, το κοινό μπορεί να ξινίσει για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

2. Αύξηση των αποστολών όπλων αυτών των δύο στην Ουκρανία

Ο πιο άμεσος στόχος είναι να αδειάσουν τα αποθέματά τους και στη συνέχεια να συνεχίσουν να στέλνουν ό,τι παράγουν τα στρατιωτικο-βιομηχανικά τους συγκροτήματα μέχρι να λήξει τελικά η σύγκρουση. Αυτό θα γίνει εις βάρος της κάλυψης των ελάχιστων αναγκών εθνικής τους ασφάλειας, αλλά αν οι λαοί τους παραπλανηθούν και πιστέψουν ότι απαιτείται η μέγιστη νίκη της Ουκρανίας για να «αποτρέψει τη Ρωσία», αφού πέσουν στην παγίδα μιας επικείμενης προπαγανδιστικής εκστρατείας, τότε η αντίσταση της κοινής γνώμης σε αυτή την πολύ επικίνδυνη κίνηση μπορεί να είναι ελάχιστη.

3. Επιτάχυνση της στρατιωτικοποίησης του νησιού Γκότλαντ της Σουηδίας

Η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας επικαλέστηκε στην έκθεσή της την εικασία του αρχηγού του σουηδικού στρατού πως η χώρα τους έχει τα μάτια της στο νησί Γκότλαντ για να υπονοήσει έναν ακόμη από τους στόχους πίσω από αυτή την επερχόμενη πληροφοριακή επίθεση. Το ΝΑΤΟ θέλει να επιταχύνει την στρατιωτικοποίησή του, προκειμένου να το μετατρέψει σε προπύργιό του στη Βαλτική, γεγονός που θα επεκτείνει τον έλεγχο του μπλοκ στον αέρα, τη θάλασσα και την υποθαλάσσια επικράτειά του. Δεν υπάρχει ταχύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό από το να ισχυριστεί κανείς ότι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει νέες υποτιθέμενες ρωσικές απειλές.

4. Ολοκληρώστε το αρκτικό τμήμα του νέου σιδηρού παραπετάσματος

Την περασμένη εβδομάδα εκτιμήθηκε πως «Ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα χτίζεται από την Αρκτική μέχρι την Κεντρική Ευρώπη», με το πρώτο τμήμα να περιλαμβάνει τα ρωσο-φινλανδικά σύνορα που εμπίπτουν στη σφαίρα της επερχόμενης προπαγανδιστικής εκστρατείας των ΗΠΑ. Προκειμένου να επιταχυνθεί η κατασκευή και η αναμενόμενα επικείμενη επέκταση των «προσωρινών συνοριακών οχυρώσεων» της Φινλανδίας, οι χαμηλού επιπέδου διελεύσεις παράνομων μεταναστών θα μπορούσαν να υποβαθμιστούν ως το πρώτο στάδιο μιας κρίσης μεγάλης κλίμακας, η οποία θα μπορούσε επίσης να τρομάξει τον πληθυσμό σε περαιτέρω συμμόρφωση.

5. Παγίωση του ελέγχου των ΗΠΑ στη μισή Αρκτική

Ούτε η Φινλανδία ούτε η Σουηδία διαθέτουν παράκτια εδάφη της Αρκτικής, αλλά οι βόρειες τοποθεσίες τους συμπληρώνουν εκείνες της γειτονικής Νορβηγίας, συμμαχικής χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, επιτρέποντας έτσι στις ΗΠΑ να εγκαταστήσουν τελικά εκεί περισσότερα μέσα επιτήρησης και επίθεσης με σκοπό την εδραίωση του ελέγχου τους επί του μισού αυτού ωκεανού. Η βόρεια θαλάσσια οδός μεταξύ των δύο τμημάτων της Ευρασίας και οι πλούσιοι πόροι της Αρκτικής κάτω από τον αμφισβητούμενο βυθό της προκαθορίζουν ότι αυτό θα γίνει ένα πιο θερμό μέτωπο στο Νέο Ψυχρό Πόλεμο στο μέλλον.

----------

Αναλογιζόμενοι τη διορατικότητα που μοιραστήκαμε παραπάνω, ενώ οι απλοί παρατηρητές μπορεί να πιστεύουν ότι οι εκστρατείες προπαγάνδας δεν έχουν πάντα σχέση με την πραγματική ζωή, το γεγονός είναι πως η επερχόμενη εκστρατεία για την οποία προειδοποίησε η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών θα προαναγγείλει ένα αμερικανικό παιχνίδι ισχύος στην Αρκτική. Η ευρύτερη τάση είναι ότι ο Νέος Ψυχρός Πόλεμος επεκτείνεται σε διαφορετικά θέατρα, πράγμα που σημαίνει πως ο συστημικός ανταγωνισμός μεταξύ της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Σινο-Ρωσικής Αντάντ θα γίνει η «νέα κανονικότητα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail