Ο Μακρόν οικοδομεί «συνασπισμό» για να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει προχωρήσει πέρα από την απλή συζήτηση για το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, λαμβάνοντας μέτρα για τη δημιουργία ενός συνασπισμού στρατιωτικών εκπαιδευτών που θα εργάζονται στο εσωτερικό της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας προετοιμάζοντας τους στρατιώτες του Κιέβου για να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

«Θέλουμε να έχουμε έναν συνασπισμό για λόγους αποτελεσματικότητας και αρκετοί από τους εταίρους μας έχουν ήδη δώσει τη συγκατάθεσή τους», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους την Παρασκευή στο Παρίσι. «Θα χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες ημέρες για να οριστικοποιήσουμε τον μεγαλύτερο δυνατό συνασπισμό που θα είναι ικανός να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ουκρανίας».

Ο Μακρόν δεν προσδιόρισε τις χώρες, εκτός από τη Γαλλία, που έχουν δεσμευτεί να στείλουν εκπαιδευτές στην Ουκρανία. Υποστήριξε ότι η αποστολή ειδικών για να επιτελέσουν εκπαιδευτικό έργο εντός της Ουκρανίας δεν θα πρέπει να προκαλέσει ρωσική αντίδραση.

«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», δήλωσε ο Μακρόν. "Δεν θέλουμε κλιμάκωση, αλλά θέλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αντισταθεί. Είναι κλιμάκωση αν η Ουκρανία μας ζητήσει να εκπαιδεύσουμε κινητοποιημένους στρατιώτες στο έδαφός της; Όχι, αυτό δεν σημαίνει να αναπτύξουμε ανθρώπους - Ευρωπαίους ή συμμαχικούς στρατιώτες - στην πρώτη γραμμή του μετώπου".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail