Τα ρωσικά έσοδα από το πετρέλαιο αυξάνονται κατά 50% - Bloomberg

pixabay / michaelmep
Freepen.gr - Τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, καθώς οι τιμές του αργού αυξήθηκαν και η χώρα συνέχισε να προσαρμόζεται στις δυτικές κυρώσεις, ανέφερε το Bloomberg την Πέμπτη.

Τα έσοδα της Μόσχας από τις πωλήσεις αργού αυξήθηκαν παρά τις διεθνείς πιέσεις και τις προβλέψεις για έλλειμμα. Οι φόροι που σχετίζονται με το πετρέλαιο σκαρφάλωσαν στα 632,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (7,1 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Μάιο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg που βασίζονται σε στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.

Τα συνολικά κέρδη από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξήθηκαν κατά 39% σε 793,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (8,9 δισεκατομμύρια δολάρια), μετά την σταδιακή αύξηση των τιμών στο κορυφαίο ρωσικό αργό Ουράλια, το βασικό εξαγωγικό μείγμα της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το υπουργείο υπολόγισε τους φόρους του Μαΐου με βάση την τιμή των Urals στα 74,98 δολάρια το βαρέλι, από 58,63 δολάρια πριν από ένα χρόνο. Η έκπτωση των Urals έναντι του παγκόσμιου δείκτη αναφοράς Brent έχει μειωθεί, παρά το ανώτατο όριο τιμών 60 δολαρίων ανά βαρέλι για το ρωσικό πετρέλαιο που εισήγαγαν οι G7 και η ΕΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail