Το γουάν θα αντικαταστήσει το δολάριο ως κύριο ξένο νόμισμα της Ρωσίας - Κεντρική Τράπεζα

Sputnik / Aleksandr Demyanchuk
Freepen.gr -
Η συναλλαγματική ισοτιμία γουάν/ρουβλίου θα καθορίζει πλέον την πορεία για άλλα ζεύγη νομισμάτων στο Χρηματιστήριο της Μόσχας (MOEX), συμπεριλαμβανομένων του ευρώ και του δολαρίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ρωσίας (CBR).

Η δήλωση έρχεται καθώς ο τελευταίος γύρος αμερικανικών κυρώσεων ώθησε το MOEX την Τετάρτη να αναστείλει τη διαπραγμάτευση δολαρίων και ευρώ. Το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε το παράδειγμα της Ουάσινγκτον την Πέμπτη, εισάγοντας περιορισμούς κατά του ρωσικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ θα συνεχιστούν στην εξωχρηματιστηριακή αγορά (OTC).

"Η συναλλαγματική ισοτιμία γουάν/ρουβλίου ... θα γίνει σημείο αναφοράς για τους συμμετέχοντες στην αγορά. Το μερίδιο του γιουάν στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Μόσχας τον Μάιο ήταν 54%", δήλωσε η Τράπεζα της Ρωσίας. "Έτσι, το γουάν έχει ήδη γίνει το κύριο νόμισμα στις συναλλαγές συναλλάγματος", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, το μερίδιο του δολαρίου και του ευρώ στη ρωσική αγορά έχει μειωθεί σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα της ανακατεύθυνσης των εμπορικών ροών προς την Ανατολή και της αλλαγής του νομίσματος των διακανονισμών σε ρούβλια, γιουάν και άλλα νομίσματα φιλικών χωρών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail