Μετά το φόνο του αστυνομικού, πολιτικοί στη Γερμανία ζητούν περισσότερη μετανάστευση από τη Συρία και το Αφγανιστάν

(ΑΡ Photo/Rοnald Ζak)
Freepen.gr - Μετά τη βίαιη επίθεση ενός παράνομου Αφγανού μετανάστη στο Μανχάιμ που είχε ως αποτέλεσμα ένας Γερμανός αστυνομικός να χάσει τη ζωή του και ένας αντι-ισλαμιστής πολιτικός να διακομιστεί στο νοσοκομείο, τα κυβερνώντα αριστεροφιλελεύθερα κόμματα της Γερμανίας ζητούν ακόμη περισσότερη μετανάστευση από τη Συρία και το Αφγανιστάν, αναφέρει το πρακτορείο REMIX.

Μια ημέρα μετά τον θάνατο του αστυνομικού Rouven L., πραγματοποιήθηκε μια διάσκεψη για το μεταναστευτικό στην αίθουσα Paul Löbe της Bundestag, του γερμανικού κοινοβουλίου, όπου τα κυβερνώντα αριστερά-φιλελεύθερα κόμματα αγνόησαν κυρίως την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάιμ και επικεντρώθηκαν στο πώς θα ενισχύσουν τους μετανάστες από χώρες όπως το Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, η υπουργός Αναπτυξιακής Βοήθειας Svenja Schulze (SPD) κάλεσε να συνεχίσουν να φθάνουν στη Γερμανία περισσότεροι μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει επίσης να παρασχεθεί περισσότερη βοήθεια σε τοπικό επίπεδο για την στήριξη των χωρών του Παγκόσμιου Νότου.

Η απειλή του ισλαμισμού στη χώρα δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο στη διάσκεψη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Welt.

Αντιθέτως, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Rolf Mützenich προειδοποίησε για «διχασμό της χώρας» σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική.

Άλλοι εξέχοντες ομιλητές, όπως ο ειδικός εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τις συμφωνίες μετανάστευσης Γιόαχιμ Σταμπ, από τους φιλοεπιχειρηματικούς Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), ζήτησαν ακόμη και να σταματήσουν όλες οι απελάσεις σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, λέγοντας ότι είναι αδύνατες «αν εκεί κυβερνούν σφαγείς όπως ο Άσαντ».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail