Μόσχα: Οι σημερινές εδαφικές πραγματικότητες πρέπει να αναγνωριστούν για να ξεκινήσει ο διάλογος για την Ουκρανία

Vladimir Smirnov/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά αυτές μπορούν να ξεκινήσουν μόνο αφού αναγνωριστούν οι σημερινές εδαφικές πραγματικότητες, δήλωσε την Τετάρτη στο TASS ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλούζιν.

«Η Ρωσία είναι ανοιχτή στη διεξαγωγή διαλόγου για την Ουκρανία με βάση την εξέταση των συμφερόντων μας», δήλωσε σε συνέντευξή του στο TASS. «Η θέση μας σχετικά με μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση της κρίσης παραμένει αμετάβλητη».

«Για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα απ' όλα να αντιμετωπιστούν τα αρχικά αίτιά της και να αναγνωριστούν οι σύγχρονες γεωπολιτικές και εδαφικές πραγματικότητες», συνέχισε. «Η Δύση πρέπει να σταματήσει να τροφοδοτεί τον ουκρανικό στρατό με όπλα και το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να τερματίσει τις στρατιωτικές του δραστηριότητες».

Ο διπλωμάτης πρόσθεσε πως οι ατελείωτες προμήθειες δυτικών όπλων στην Ουκρανία «μόνο παρατείνουν τη σύγκρουση και οδηγούν σε αύξηση των απωλειών μεταξύ των αμάχων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα παρατηρεί τους αυξανόμενους κινδύνους «να εξαπλωθούν τα όπλα σε όλο τον κόσμο και να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών και εγκληματικών ομάδων».

«Δυστυχώς, υπάρχει ακόμη μια ομάδα ανθρώπων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι επιδιώκουν τον στόχο να προκαλέσουν μια “στρατηγική ήττα” στη Ρωσία και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τυφλά τα συμφέροντα των χωρών και των λαών τους, σπρώχνοντάς τους στο χείλος της αβύσσου», πρόσθεσε ο Galuzin.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail