Οι τιμές του πετρελαίου κάνουν βουτιά με σημάδια υπερπροσφοράς

pixabay / MICHOFF
Freepen.gr - Οι τιμές του αργού υποχώρησαν περισσότερο από 3% τη Δευτέρα σε χαμηλά πολλών μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις επικείμενης υπερπροσφοράς πετρελαίου μετά την τελευταία σύνθετη απόφαση του ΟΠΕΚ για την παραγωγή.

Το παγκόσμιο αργό τύπου Brent, που αποτελεί σημείο αναφοράς, υποχώρησε κατά 3,5% τη Δευτέρα, στα 78,29 δολάρια το βαρέλι στις 19:33 ώρα GMT. Σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το Brent διαπραγματεύεται κάτω από τα 80 δολάρια από τον Φεβρουάριο. Το αμερικανικό αργό αναφοράς, West Texas Intermediate (WTI), σημείωνε επίσης πτώση άνω του 3,7% στα 74,14 δολάρια το βαρέλι.

«Το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στη συνάντηση του ΟΠΕΚ και στις ανησυχίες για περισσότερο πετρέλαιο που θα έρθει στην αγορά γενικά», δήλωσε ο Ed Egilinsky της Direxion στο Barron's, προσθέτοντας: «Αρκετές χώρες πρόκειται να σταματήσουν σταδιακά τη δραστηριότητά τους και αυτό θα φέρει περισσότερο πετρέλαιο στις αγορές μετά τον Οκτώβριο».

Την Κυριακή, ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να παρατείνει τόσο τις εθελοντικές όσο και τις περικοπές της παραγωγής σε επίπεδο ομίλου μέχρι το 2025, αλλά άφησε περιθώριο για πρόσθετες εθελοντικές μειώσεις 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) από οκτώ βασικά μέλη, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων εξαγωγέων Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, οι οποίες θα αποσυρθούν σταδιακά από τον Οκτώβριο και μετά. Η ομάδα συμφώνησε επίσης σε έναν νέο στόχο παραγωγής για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία πίεζαν για υψηλότερη ποσόστωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail