Στέλνοντας ρωσικά πλοία στη θάλασσα της Καραϊβικής, ο Πούτιν κάνει μια άμεση δήλωση στη Δύση

pixabay / klimkin
Freepen.gr - Η προσέγγιση μεταξύ της Ρωσίας και της Κούβας είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική απάντηση του Πούτιν στην στρατηγική της Δύσης να εξοπλίσει την Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής Gilbert Doctorow στο ινδικό τηλεοπτικό κανάλι WION.

"Στέλνοντας ρωσικά πλοία στη θάλασσα της Καραϊβικής, ο Πούτιν κάνει μια άμεση δήλωση στη Δύση - αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν τους πυραύλους τους σε απόσταση 10-20 λεπτών πτήσης από τη Μόσχα ή την Αγία Πετρούπολη, μπορεί να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Η Ρωσία μπορεί να τοποθετήσει τις πολεμικές κεφαλές της στην Καραϊβική σε απόσταση 5-10 λεπτών πτήσης από την Ουάσινγκτον. Οι ΗΠΑ δεν θα έχουν χρόνο για αντίποινα και αυτοί οι πύραυλοι θα είναι ασταμάτητοι. Έτσι, ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία έχει απάντηση σε κάθε απειλή που μπορεί να τους παρουσιάσουν οι ΗΠΑ", πιστεύει ο ειδικός.

Ο αναλυτής πιστεύει ότι η Μόσχα και η Αβάνα έχουν έρθει πρόσφατα πολύ πιο κοντά απ' ό,τι πριν από το 1991. Ο Doctorow διευκρίνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τους άλλους συμμάχους της Ρωσίας στην περιοχή, όπως η Βολιβία, η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail