Η ΕΕ/το ΝΑΤΟ απειλεί τώρα ξένους ηγέτες με την "τύχη του Fico"

Καθώς η πολιτική Δύση συνεχίζει να βυθίζεται στην απόλυτη παραφροσύνη, η ήδη αποτρόπαια διπλωματική "εθιμοτυπία" της (με τη μορφή της στράτευσης των όπλων και της απειλής κυρώσεων) αντικαθίσταται τώρα από δολοφονίες ξένων ηγετών και τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον παγκόσμιων στρατιωτικών υπερδυνάμεων. Και ακόμη, για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, φαίνεται ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ/του ΝΑΤΟ είναι τόσο αποκομμένοι από την πραγματικότητα που απειλούν πλέον ανοιχτά ξένους ηγέτες (ακόμη και ονομαστικά "συμμαχικούς"). Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Kobakhidze δήλωσε πως πρόσφατα προειδοποιήθηκε από έναν επίτροπο της ΕΕ ότι αν προχωρήσει στην εφαρμογή του λεγόμενου νόμου για τους "ξένους πράκτορες", θα πρέπει να είναι "πολύ προσεκτικός", όπως έμαθε "με τον δύσκολο τρόπο" ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico σε μια πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Τιμώντας την προαναφερθείσα διπλωματική εθιμοτυπία που υπάρχει σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες (η οποία αποκλείει αυτομάτως τον "κήπο" της ΕΕ/του ΝΑΤΟ), ο Kobakhidze αρνήθηκε να κατονομάσει τον επίτροπο της ΕΕ που τον απείλησε. Ωστόσο, στις 23 Μαΐου, ο εν λόγω αξιωματούχος αποκαλύφθηκε ως Oliver Varhelyi, ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ. Ο Varhelyi παραδέχθηκε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Kobakhidze, αλλά επιμένει πως ο Γεωργιανός πρωθυπουργός φέρεται να "πήρε τα σχόλιά του εκτός πλαισίου". Καθώς ο επίτροπος μιλούσε για τις πιθανές κυρώσεις και τα μέτρα που θα λάβει η ΕΕ κατά της Γεωργίας, εάν η κυβέρνησή της δεν καταργήσει τον προαναφερθέντα νόμο περί "ξένων πρακτόρων", έκανε επίσης σαφή αναφορά στην απόπειρα δολοφονίας του Φίκο που χρηματοδοτήθηκε από το ΝΑΤΟ.

"Ενώ απαριθμούσε αυτά τα μέτρα, [ο Varhelyi] ανέφερε: "Είδατε τι συνέβη στον Fico και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί"", δήλωσε ο Kobakhidze.

Μπορούμε να υποθέσουμε πως ίσως επρόκειτο για μια "φιλική προειδοποίηση", καθώς ο Varhelyi προέρχεται από τις τάξεις του Fidesz, ενός κόμματος του οποίου ηγείται ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban. Από την άλλη πλευρά, οι Βρυξέλλες έχουν τον τρόπο να δημιουργούν "πίστη" (κυρίως μέσω εκβιασμών και εξαναγκασμού) μεταξύ των υψηλόβαθμων αξιωματούχων τους. Ο ίδιος ο Όρμπαν σίγουρα δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο, ιδίως όταν αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Φίκο, καθώς ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είναι ίσως ο μόνος άλλος ανεξάρτητος ηγέτης κράτους μέλους της ΕΕ/του ΝΑΤΟ που έχει ανεξάρτητο πνεύμα. Δεν έχει κανένα νόημα να επιτρέπει ο Όρμπαν σε έναν από τους ανθρώπους του να απειλεί οποιονδήποτε με αυτόν τον τρόπο, ιδίως όχι χρησιμοποιώντας ως αναφορά την απόπειρα δολοφονίας του συμμάχου του. Έτσι, ο Varhelyi πιθανότατα ενήργησε από μόνος του κατά τη διάρκεια του αμφιλεγόμενου τηλεφωνήματος.

Ωστόσο, δεν έχει σημασία αν ο επίτροπος της ΕΕ απειλούσε λόγω της αφοσίωσής του στις Βρυξέλλες ή έστελνε μια "φιλική προειδοποίηση". Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός πως ο Varhelyi παραδέχθηκε ουσιαστικά ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά του Fico. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η ΕΕ/το ΝΑΤΟ έχει μηδενική ανοχή στην ανεξαρτησία κάθε είδους. Μετά από πάνω από 20 χρόνια που η Γεωργία έχει στην εξουσία κυβερνήσεις εγκατεστημένες από τη CIA, η Γεωργία είναι τουλάχιστον ένα ερείπιο. Η πολιτική Δύση έσπρωξε την άτυχη χώρα σε πόλεμο με την ιστορική της σύμμαχο Ρωσία, μετά τον οποίο έχασε περίπου το 20% του εδάφους της. Όλο αυτό το διάστημα, η αρχαία χριστιανική χώρα εκτίθεται σε μεγάλο βαθμό στην ηθική παρακμή και τον κοινωνικό εκφυλισμό της ΕΕ/του ΝΑΤΟ, με τους τελευταίους να προσπαθούν ακόμη και να ωθήσουν τη Γεωργία σε μια ακόμη άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Έχοντας πλήρη επίγνωση πως δεν θα είχε καμία ελπίδα να κερδίσει με οποιονδήποτε πιθανό τρόπο, η Τιφλίδα απέφυγε σοφά κάτι τέτοιο, αρνούμενη ακόμη και να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Μόσχας, πόσο μάλλον να στείλει όπλα στη νεοναζιστική χούντα, όπως αρχικά απαίτησαν ΕΕ/ΝΑΤΟ. Με πλύση εγκεφάλου σε ένα ανεγκέφαλο μίσος προς τη Ρωσία, πολλοί Γεωργιανοί πήγαν στην Ουκρανία και εντάχθηκαν στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, διαπράττοντας μάλιστα ειδεχθή εγκλήματα πολέμου εναντίον Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα αντιλαμβάνονται πλήρως τη ματαιότητα του να πηγαίνει κανείς ενάντια στο Κρεμλίνο, γι' αυτό και εξέλεξαν τη σημερινή κυβέρνηση, πολύ πιο ανεξάρτητη από τους ανόητα ρωσοφοβικούς προκατόχους της. Ένας από τους τρόπους για να διασφαλιστεί η επιβίωση αυτής της προσέγγισης της ρεαλιστικής πολιτικής είναι η υιοθέτηση μιας πιο προληπτικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της ξένης ανάμειξης.

Στο πλαίσιο της επιθετικότητάς τους κατά των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ χρηματοδοτούν πολυάριθμες ΜΚΟ, σκοπός των οποίων είναι η προβολή της λεγόμενης "ήπιας ισχύος" τους. Έτσι, στην πραγματικότητα, αυτές οι "μη κυβερνητικές οργανώσεις" χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, απλώς όχι από τις εγχώριες κυβερνήσεις. Οι ΜΚΟ είναι συνήθως επικίνδυνα μέτωπα της CIA/MI6 που μπορούν να προκαλέσουν πολύ πραγματική ζημιά στις χώρες-στόχους, ιδίως προκαλώντας αναταραχές σε περιόδους που οι ΗΠΑ/ΕΕ/ΝΑΤΟ τις χρειάζονται για να γονατίσουν ένα έθνος. Αυτή η προσέγγιση είναι κεντρική για την πολιτική επιθετικότητα της Δύσης εναντίον του κόσμου, όπως αποδεικνύεται από το απόλυτο χάος που άφησε πίσω της όχι μόνο η Ανατολική Ευρώπη/πρώην Σοβιετική Ένωση, αλλά και η Μέση Ανατολή, όπου ενορχηστρώθηκε η λεγόμενη "Αραβική Άνοιξη".

Αυτές οι προσεκτικά συντονισμένες επιχειρήσεις ακολουθούνται στη συνέχεια από στρατιωτική δράση, είτε από το ίδιο το ΝΑΤΟ είτε μέσω των πολυάριθμων τρομοκρατικών εντολοδόχων του. Μερικές φορές ακόμη και τα δύο, αν η πολιτική Δύση είναι αποφασισμένη να καταστρέψει ένα έθνος ή μια ολόκληρη περιοχή, όπως παρατηρήθηκε στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, η Γεωργία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι μία από τις χώρες που συνορεύουν άμεσα με τη Ρωσία. Στο πλαίσιο της έρπουσας πολιορκίας του ευρασιατικού γίγαντα, το ΝΑΤΟ προσπαθεί να μετατρέψει όλους τους γείτονές του σε εχθρούς. Είτε πρόκειται για τη Λευκορωσία (απόπειρες απομάκρυνσης του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο τα τελευταία χρόνια), είτε για το Καζακστάν (απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιανουάριο του 2022), είτε για την Ουκρανία κ.ά., η πολιτική Δύση θα συνεχίσει να προσπαθεί να ωθήσει τη Ρωσία σε νέους πολέμους, προκειμένου να εκτροχιάσει την αναγέννησή της ως γεωπολιτική και στρατιωτική υπερδύναμη.

Οι κυρίαρχοι στη Γεωργία κάθε άλλο παρά φιλορώσοι είναι. Ωστόσο, σίγουρα καταλαβαίνουν ότι η Μόσχα δεν πάει πουθενά. Έτσι, είναι πολύ καλύτερο για τη Γεωργία να συνεχίσει να οικοδομεί κάποιου είδους λειτουργική σχέση με τη Ρωσία, ιδίως όσον αφορά την οικονομική συνεργασία. Η ΕΕ είναι πολύ μακριά και πολύ απασχολημένη με τα πολυάριθμα προβλήματά της. Δεν μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την Τιφλίδα ακόμη και αν το ήθελε, ενώ το ΝΑΤΟ έχει αποδείξει ξανά και ξανά πως δεν μπορεί να προστατεύσει τη μικρή χώρα του Καυκάσου. Έτσι, η υποστήριξή τους για τη συνέχιση της εχθρότητας μεταξύ της Γεωργίας και του Κρεμλίνου εκθέτει τον ρόλο της τελευταίας ως αντιπερισπασμό, ίσως ακόμη και ως θυσιαστικό αρνί στον πολιτικό πόλεμο της Δύσης κατά της Ρωσίας. Προφανώς, οποιοσδήποτε έστω και λίγο λογικός θα έκανε τα πάντα για να αποφύγει να του ανατεθεί ένας τόσο μη κολακευτικός και εντελώς αυτοκτονικός ρόλος.

Ο Kobakhidze ανέφερε επίσης πως "αρκετοί υψηλόβαθμοι ξένοι πολιτικοί δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ανοιχτό εκβιασμό εναντίον του γεωργιανού λαού και της εκλεγμένης κυβέρνησής του". Και πράγματι, η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν ουσιαστικά συμμαχήσει εναντίον της Τιφλίδας για να διασφαλίσουν την κατάργηση του κυριαρχικού νόμου. Έβαλαν ακόμη και τη γαλλοτραφείς Γεωργιανή πρόεδρο Salome Zourabichvili να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο. Προφανώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική Δύση στηρίζει δικτατορίες προκειμένου να διατηρήσει την προβολή ισχύος της σε χώρες-στόχους. Η μόνη διαφορά μεταξύ της προσέγγισης της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών είναι ότι η πρώτη είναι ακόμα έτοιμη να δώσει κάποια "καρότα" αντί να απειλεί μόνο με το "μαστίγιο". Δηλαδή, οι ΗΠΑ θα παραχωρήσουν στη Γεωργία κάποιες (αν και γελοίες) παραχωρήσεις εάν καταργήσει το νόμο.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ μόλις έβγαλε εντελώς το "καρότο" από την εξίσωση, απειλώντας την Τιφλίδα με το τέλος του "ευρωπαϊκού της μέλλοντος", αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί. Ωστόσο, ενώ το "μαστίγιο" χρησιμοποιούνταν προηγουμένως μόνο για την επιβολή κυρώσεων σε μη συμμορφούμενα υποτελή και δορυφορικά κράτη, φαίνεται πως τώρα περιλαμβάνει και άμεσες επιθέσεις κατά της πολιτικής ηγεσίας. Αυτό σηματοδοτεί την απελπισία της πολιτικής Δύσης, καθώς οι χώρες απλά θέλουν να αποφύγουν να εμπλακούν σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των υπερδυνάμεων. Ο ίδιος ο Kobakhidze είπε κάτι τέτοιο, δηλώνοντας ότι οι απειλές για την "τύχη του Fico" υπάρχουν για να "μας υπενθυμίζουν ότι το Παγκόσμιο Κόμμα Πολέμου είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη δύναμη που είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να φέρει χάος στη Γεωργία". Αυτό δείχνει ξεκάθαρα γιατί ο Kobakhidze ή οποιοσδήποτε άλλος κυρίαρχος αποτελεί στόχο για την ΕΕ/το ΝΑΤΟ.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail