Goldman Sachs: Η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί μέχρι το 2034

Freepen.gr - Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί για τουλάχιστον άλλη μια δεκαετία, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, οι οποίοι βλέπουν ότι η επιβράδυνση της δυναμικής των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων θα διατηρήσει τη ζήτηση πετρελαιοειδών ισχυρή μέχρι το 2034.

Οι αναλυτές της τράπεζας της Wall Street αύξησαν την πρόβλεψή τους για τη ζήτηση πετρελαίου το 2030 στα 108,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) από 106 εκατομμύρια bpd που ανέμεναν προηγουμένως, σε έκθεση που μεταδίδει το Reuters.

Η Goldman Sachs αναμένει τώρα πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα κορυφωθεί το 2034, σε περίπου 110 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Αυτό θα ακολουθηθεί από χρόνια πλατώ ζήτησης πετρελαίου μέχρι περίπου το 2040, σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας με επικεφαλής τον Nikhil Bhandari.

«Αναμένουμε ότι η αιχμή της ζήτησης πετρελαίου θα σημειωθεί έως το 2034 στα 110 εκατομμύρια bpd- στη συνέχεια, προβλέπουμε μια μέτρια μείωση της ζήτησης με ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) κατά 0,3% έως το 2040», έγραψαν οι αναλυτές της Goldman Sachs στην έκθεση.

Το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης πετρελαίου θα προέλθει από τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας, με επικεφαλής την Κίνα και την Ινδία, αναφέρουν οι αναλυτές, απηχώντας τις απόψεις όλων των άλλων προβλέψεων που αναμένουν ότι οι δύο αυτές οικονομίες θα είναι οι κορυφαίοι συντελεστές της αύξησης της ζήτησης πετρελαίου παγκοσμίως την επόμενη δεκαετία.

Ξεχωριστά, η Goldman Sachs ανέφερε πρόσφατα σε έκθεσή της πως «η δυναμική των πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) επιβραδύνεται παγκοσμίως και τα υβριδικά (HEV) και τα plug-in υβριδικά (PHEV) αποδεικνύονται πιο ανταγωνιστικά από ό,τι αρχικά πιστεύαμε».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail