Οι ουκρανικές δυνάμεις σε οριακό σημείο; Η απόφαση του Ζελένσκι να ακυρώσει τα ταξίδια του στο εξωτερικό δείχνει προβλήματα στο μέτωπο

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μαδρίτη την Παρασκευή, ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ισπανία, επιβεβαίωσε ο ισπανικός Τύπος, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που δημοσίευσε το ισπανικό βασιλικό παλάτι.

Τα βασιλικά ανάκτορα επικαιροποίησαν το πρόγραμμά τους το πρωί της Τετάρτης, αναφέροντας ότι η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του βασιλιά Φίλιππου ΣΤ' και του επικεφαλής του ουκρανικού κράτους, καθώς και το επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ζελένσκι, ακυρώθηκαν, χωρίς να αναφέρουν τους λόγους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επρόκειτο επίσης να επισκεφθεί την Πορτογαλία, αλλά σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, η επίσκεψη αυτή είναι πιθανό να ακυρωθεί επίσης.

Η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακόμη ρωσική επίθεση στο βορρά. Η νέα επίθεση της Μόσχας στις 10 Μαΐου απειλεί το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι θα πρέπει να αποσυρθεί από ορισμένες περιοχές του βόρειου μετώπου στην περιοχή του Χάρκοβο.

«Σε ορισμένες περιοχές, κοντά στο Lukyanets και το Vovchansk, ως απάντηση στα εχθρικά πυρά και τις επιθέσεις του πεζικού, οι μονάδες μας έκαναν ελιγμούς προς πιο ευνοϊκές θέσεις για να σώσουν τις ζωές των στρατιωτών μας και να αποφύγουν απώλειες. Η μάχη συνεχίζεται", έγραψε το ουκρανικό γενικό επιτελείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail