Πως το «Αμερικάνικο Όνειρο» έγινε οικονομικός εφιάλτης μετά Από 3 χρόνια πληθωρισμού υπό τον Τζο Μπάιντεν

pixabay
Εάν είστε όπως οι περισσότεροι Αμερικανοί, το κόστος ζωής αυξήθηκε πολύ πιο γρήγορα από το εισόδημά σας. Αυτή την στιγμή, εκατομμύρια Αμερικανοί που κάποτε ευημερούσαν, τώρα αγωνίζονται να τα καταφέρουν. Όταν μεγάλωνα, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μπορούσε να αντέξει οικονομικά να ζήσει «το αμερικανικό όνειρο», αλλά τώρα αυτό δεν ισχύει πλέον. Σε αυτό το σημείο, τα βασικά στοιχεία ενός τρόπου ζωής της μεσαίας τάξης είναι απρόσιτα για τους περισσότερους Αμερικανούς. Η φτώχεια και η έλλειψη στέγης αυξάνονται σταθερά και η οικονομία έχει γίνει το νούμερο ένα ζήτημα κατά τη διάρκεια αυτού του εκλογικού κύκλου. Οι περισσότεροι από εμάς απλά θέλουμε τα πράγματα να επιστρέψουν όπως ήταν κάποτε, αλλά χάρη στις πολύ ανόητες αποφάσεις των ηγετών μας αυτό απλά δεν είναι δυνατό.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με μια ολοκαίνουργια έκθεση που μόλις κυκλοφόρησε, χρειάζονται πλέον πάνω από 100.000 δολάρια το χρόνο για μια τυπική οικογένεια για να ζήσει το «Αμερικάνικο Όνειρο» και στις 50 πολιτείες, και σε 29 από αυτές τις πολιτείες χρειάζεται στην πραγματικότητα πάνω από 150.000 δολάρια το χρόνο:
Ένα νοικοκυριό θα έπρεπε να ξοδεύει περισσότερα από 150.000 δολάρια το χρόνο για να ζήσει το όνειρο σε 29 από τις 50 πολιτείες, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο από τον ιστότοπο προσωπικών οικονομικών GOBankingRates.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο βέλτιστος τρόπος ζωής στην Αμερική θα κόστιζε 137.842 δολάρια το χρόνο στο Οχάιο, 147.535 δολάρια στο Τέξας, 159.932 δολάρια στη Φλόριντα, 194.067 δολάρια στη Νέα Υόρκη και 245.723 δολάρια στην Καλιφόρνια.
Δεν είχα ιδέα πως το κόστος ζωής «το αμερικανικό όνειρο» είχε φτάσει τόσο ψηλά.

Το Ιλινόις κατατάχθηκε στην 26η θέση σε αυτήν τη λίστα, και έτσι παρέχει μια πολύ καλή εικόνα του τι αντιμετωπίζει το μέσο νοικοκυριό των ΗΠΑ αυτή την στιγμή:
- Μέση τιμή κατοικίας: 255.278 $
- Ετήσιο κόστος παιδικής μέριμνας: 24.174 $
- Ετήσιο κόστος υποθήκης: 21.401 $
- Κόστος αυτοκινήτου: 8.709 $
- Κόστος παντοπωλείου: 8.143 $
- Κόστος υγειονομικής περίθαλψης: 7.021 $
- Κόστος βοηθητικών προγραμμάτων: 5.278 $
- Κόστος εκπαίδευσης: 2.475 $
- Κόστος κατοικίδιου: 1.170 $
- Συνολικό ετήσιο κόστος: 78.369 $
- Πλήρες κόστος του American Dream: 156.739 $
Είχε το νοικοκυριό σας εισόδημα τουλάχιστον 150.000 $ πέρυσι;

Εάν όχι, δεν θα ήταν δυνατό για εσάς να ζήσετε «το αμερικανικό όνειρο» στις περισσότερες πολιτείες.

Περιττό να πούμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών των ΗΠΑ δεν έχουν τέτοιου είδους εισόδημα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Investopedia εξέδωσε μια έκθεση που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται τώρα 3,4 εκατομμύρια δολάρια για να ζήσεις το «Αμερικάνικο όνειρο» για μια ολόκληρη ζωή:
Μια άλλη έκθεση, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο από τον ιστότοπο χρηματοοικονομικών μέσων Investopedia, υπολογίζει το κόστος του American Dream για μια ολόκληρη ζωή: 3,4 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είναι ένα συγκλονιστικό ποσό, παρατηρεί η Investopedia, λαμβάνοντας υπόψη τι κερδίζει ο μέσος Αμερικανός σε μια ζωή: περίπου 2,3 εκατομμύρια δολάρια.
Το κόστος στέγασης είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο το «American Dream» είναι πλέον απρόσιτο για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν με απόλυτα τρομακτικό ρυθμό:
Η διάμεση τιμή πώλησης για ένα υπάρχον σπίτι αυξήθηκε περισσότερο από 40% μεταξύ των αρχών του 2020 και των μέσων του 2022, ολοκληρώνοντας την εποχική αιχμή λίγο πάνω από 400.000 $, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών.
Εν τω μεταξύ, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων έχουν αυξηθεί σε πολύ οδυνηρά επίπεδα.

Το μέσο επιτόκιο για μια σταθερή υποθήκη 30 ετών ήταν λίγο πάνω από το 3 τοις εκατό στις αρχές του 2022.

Σήμερα, βρίσκεται σε περισσότερο από 7,2 τοις εκατό
Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων ανέβηκαν ξανά αυτή την εβδομάδα, επιδεινώνοντας την κρίση προσιτότητας στα σπίτια που πνίγουν την αγορά κατοικίας.

Η τελευταία Έρευνα Πρωτοβάθμιας Αγοράς στεγαστικών δανείων του Freddie Mac, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, έδειξε πως το μέσο επιτόκιο του δείκτη αναφοράς για τα 30ετή σταθερά στεγαστικά δάνεια εκτινάχθηκε στο 7,22% αυτή την εβδομάδα από 7,17% την περασμένη εβδομάδα. Το μέσο επιτόκιο ενός 30ετούς δανείου ήταν 6,39% ένα χρόνο πριν.

Η μηνιαία πληρωμή για μια σταθερή υποθήκη 30 ετών στο 7,2 τοις εκατό για ένα σπίτι 400.000 $ θα ήταν 2.715 $ το μήνα.
Ποιος μπορεί να το αντέξει οικονομικά;

Μερικοί άνθρωποι μπορούν.

Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί.

Αυτό βοηθά να εξηγηθεί γιατί το ποσοστό των ενοικιαστών που πιστεύουν πως κάποια μέρα θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα σπίτι έχει πέσει σε ιστορικό χαμηλό:
Το όνειρο της ιδιοκτησίας κατοικίας έχει απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο για τους ενοικιαστές, με το υψηλότερο κόστος στέγασης και τα αυξημένα επιτόκια να εμποδίζουν το όνειρο της αμερικανικής στέγασης, σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Το μερίδιο των ενοικιαστών από το Φεβρουάριο που έχουν ελπίδες για «οικιστική κινητικότητα» ή η πεποίθηση των ενοικιαστών πως μια μέρα θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα σπίτι, έπεσε σε ιστορικό χαμηλό 13,4% στην ετήσια έρευνα στέγασης της κεντρικής τράπεζας για το 2024.

Αυτό είναι χαμηλότερο από 15% το 2023 και πολύ καλά από το υψηλό του 20,8% το 2014.
Εάν εργάζονται σκληρά και κάνουν τα σωστά πράγματα, οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν απλώς να είναι σε θέση να προσφέρουν μια ωραία ζωή για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.

Αλλά κατά τη διάρκεια των ετών Μπάιντεν, αυτό κατέστη όλο και πιο δύσκολο να γίνει.

Ως αποτέλεσμα, η εμπιστοσύνη που έχει ο αμερικανικός λαός στον Τζο Μπάιντεν έχει πέσει κατακόρυφα:
Σε δημοσκόπηση της Gallup που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, μόνο το 38% των Αμερικανών δήλωσε ότι εξακολουθούσε να έχει εμπιστοσύνη στον Μπάιντεν για να ηγηθεί της χώρας και να κάνει το σωστό για την οικονομία της Αμερικής. Αυτός ο αριθμός είναι από τους χαμηλότερους που έχει μετρήσει η Gallup για οποιονδήποτε πρόεδρο από τότε που ο Τζορτζ Μπους ανέλαβε την εξουσία το 2001, ανέφερε η Gallup.

«Με τους Αμερικανούς λιγότερο αισιόδοξους για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας από ό,τι ήταν τους τελευταίους μήνες και την ανησυχία για τον πληθωρισμό να συνεχίζεται, η εμπιστοσύνη τους στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να συστήσει ή να κάνει το σωστό για την οικονομία είναι από τις χαμηλότερες που έχει μετρήσει η Gallup πρόεδρος από το 2001», ανέφερε η Gallup.

Το τρέχον χαμηλό για τον Μπάιντεν συνεχίζει να υποχωρεί σημαντικά από όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντά του. Μόλις το 2022, η ίδια δημοσκόπηση βρήκε ότι τα ποσοστά εμπιστοσύνης του Μπάιντεν ήταν στο 57%. Έπεσε γρήγορα στο 40% και έκτοτε παραμένει κάτω από αυτό το όριο.
Πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια πολύ ταραχώδης προεκλογική περίοδος.

Και είμαι πεπεισμένος πως θα δούμε ακόμη περισσότερο χάος μετά τις εκλογές από ό,τι πριν από αυτές.

Ο αμερικανικός λαός θέλει απεγνωσμένα αλλαγή.

Αντίθετα, τα πράγματα συνεχίζουν να χειροτερεύουν κάθε μήνα.

Δεκαετίες πολύ ανόητων αποφάσεων μας έφεραν σε αυτό το σημείο και η προσπάθεια να ανατρέψουμε αυτό το πλοίο δεν θα είναι εύκολη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail