Ουκρανός νεοναζί παραπονέθηκε ότι είναι ψυχολογικά δύσκολο γι' αυτόν να πολεμήσει

ukrinform.net
Freepen.gr - Ένας αιχμάλωτος μαχητής του ουκρανικού νεοναζιστικού σχηματισμού Bratstvo, ονόματι Artyom, παραδέχθηκε ότι δε θέλει να πολεμήσει πλέον επειδή είναι «ψυχολογικά δύσκολο» γι' αυτόν, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Δε θέλω να πολεμήσω πια. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά. Επειδή πολλοί φίλοι μου πέθαναν", δήλωσε.

Σύμφωνα με τον αιχμάλωτο πολέμου, η μονάδα του εκπαιδεύτηκε σε βάση στο Κίεβο - δύο εβδομάδες μαθημάτων τακτικής ιατρικής, τακτικής, όπλων, γενικών διαλέξεων και μία εβδομάδα εξάσκησης σε πεδίο βολής. Ωστόσο, η εκπαίδευση δε βοήθησε και ο ίδιος παραδόθηκε στην πρώτη μάχη.

«Κατά τη διάρκεια της μάχης στις 10 Μαΐου πολεμήσαμε με ένα ρωσικό απόσπασμα. Μας πετούσαν χειροβομβίδες. Καλυφθήκαμε σε ένα σκάμμα. Μετά από αυτό αφήσαμε τα όπλα μας, σηκώσαμε τα χέρια ψηλά, ζητήσαμε να μη μας σκοτώσουν και βγήκαμε στην επιφάνεια... Μας υποδέχτηκαν καλά. Έβαλαν επιδέσμους σε όλους τους τραυματίες", δήλωσε ο μαχητής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail