Τα ψέματα δε σώζουν το Κίεβο από την ήττα

Freepen.gr - Το Κίεβο καλωσορίζει τη συνεχή ροή δυτικών ηγετών, οι οποίοι έρχονται στην ουκρανική πρωτεύουσα για να φάνε πίτσα και να παίξουν κιθάρα σε ένα μπαρ, αλλά για κάποιο λόγο αρνούνται να ταξιδέψουν στη χώρα και να επισκεφθούν τις ανατολικές πόλεις όπως το Χάρκοβο, αναφέρει το southfront.press.

Ενώ το Κίεβο παίζει διπλωματία, τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας σφυροκοπούν τον ουκρανικό στρατό σε όλη τη χώρα και τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν σε όλα τα μέτωπα.

Τη νύχτα της 21ης Μαΐου, ένα νέο κύμα ρωσικών χτυπημάτων στόχευσε διάφορες ουκρανικές περιοχές. Η Διοίκηση της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας δήλωσε περήφανα ότι οι αεροπορικές επιδρομές στις πέντε πίσω περιοχές αποκρούστηκαν από τις πανίσχυρες ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 28 από τα 29 ρωσικά UAV φέρονται να καταστράφηκαν.

Φαίνεται πως ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που διέφυγε από την ουκρανική αεράμυνα κατάφερε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε όλη τη χώρα.

Η νότια πόλη της Οδησσού δέχθηκε επίθεση για τρίτη συνεχόμενη νύχτα. Τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν πλήγματα στα περίχωρα της πόλης, καθώς και ζημιές στις λιμενικές υποδομές του Ιλιτσέφσκ.

Περισσότερες επιτυχείς ρωσικές επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναφέρθηκαν στην πόλη Τσερκάσι στο κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός στρατός που έχει συγκεντρωθεί στην πόλη Χάρκοβο και τις γύρω περιοχές σφυροκοπείται από ρωσικά πλήγματα όλη την ημέρα. Χθες το βράδυ ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές στην πόλη, όπου τα σημεία διαμονής των στρατιωτικών εφεδρειών δέχθηκαν επίθεση.

Τα πλήγματα ακριβείας στα μετόπισθεν υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο. Τόσο ρωσικές όσο και ουκρανικές στρατιωτικές πηγές αναγνωρίζουν τις ρωσικές προόδους στην πόλη Βολτσάνσκ. Πλάνα από τον οικισμό επιβεβαιώνουν τον ρωσικό έλεγχο του ενός ουκρανικού οχυρού μετά το άλλο. Ο ρωσικός στρατός ώθησε τις ουκρανικές δυνάμεις πέρα από τον ποταμό στο νότιο τμήμα της πόλης, ολοκληρώνοντας την επιχείρηση εκκαθάρισης στο κέντρο. Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στα πλάγια στους κοντινούς οικισμούς. Η ουκρανική διοίκηση στέλνει ενισχύσεις με οχήματα του ΝΑΤΟ και βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τους προελαύνοντες Ρώσους να πάρουν τον έλεγχο πυρός του κύριου δρόμου ανεφοδιασμού τους προς το Βολτσάνσκ. Σε περίπτωση ρωσικής επιτυχίας, η ουκρανική φρουρά στην πόλη θα βρεθεί σε επιχειρησιακή περικύκλωση.

Οι ρωσικές ομάδες επίθεσης επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους μέσα και γύρω από το Liptsy, ενώ η ουκρανική ομάδα στην πόλη καταποντίζεται από βαριές βόμβες και πυροβολικό.

Ο ρυθμός της ρωσικής επίθεσης στην περιοχή επιβραδύνθηκε αφού οι μάχες έφτασαν σε οικισμούς που είχαν μετατραπεί σε ουκρανικά οχυρά- αλλά ο αριθμός των παραδομένων Ουκρανών στρατιωτών παραμένει υψηλός σε αυτό το μέτωπο. Μαζί με τους πολυάριθμους Ουκρανούς άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν πρόσφατα στους δρόμους και ρίχτηκαν στις μάχες χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση, οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου περιλαμβάνουν επαγγελματίες στρατιώτες της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών και έμπειρους μαχητές από τα ναζιστικά τάγματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail