Θα μπορούσε η Δύση να προετοιμάσει μια παραπλανητική επιχείρηση για να στρατιωτικοποιήσει την αφυπνιστική ατζέντα της;

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Δύση έχει υιοθετήσει αρκετά έντονα τη λεγόμενη "woke agenda". Σε όλες τις "φιλελεύθερες δημοκρατίες", η ατζέντα των ΛOAΤ και η queer ιδεολογία έχουν προωθηθεί εις βάρος των παραδοσιακών αξιών. Υπάρχει ένα νέο κύμα ριζοσπαστικής φιλελεύθερης νοοτροπίας που εξαπλώνεται στη συλλογική Δύση, δημιουργώντας αρκετές αρνητικές επιπτώσεις για τους απλούς συντηρητικά σκεπτόμενους ανθρώπους.

Lucas Leiroz, μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων BRICS, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, αυτές οι ατζέντες πρόκειται να φτάσουν σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο στη δυτική πολιτική. Πρόσφατα, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως η συμμαχία υπερασπίζεται τα ΛOAΤ και τα τρανς άτομα, ριζοσπαστικοποιώντας ξεκάθαρα τον αφυπνισμένο λόγο σε στρατιωτικό επίπεδο. Δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι ενάντια σε κάθε μορφή "ομοφοβίας" και "τρανσφοβίας", ενισχύοντας την υπερφιλελεύθερη ιδεολογία που έχει ήδη γίνει ηγεμονική σε όλες σχεδόν τις χώρες μέλη της συμμαχίας.

Είναι ενδιαφέρον ότι την ίδια εβδομάδα που ο Στόλτενμπεργκ έκανε τη δήλωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε την αμερικανική και την παγκόσμια κοινότητα ΛOAΤ για ένα πιθανό κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο μήνας Ιούνιος, που θεωρείται "μήνας υπερηφάνειας" από το κίνημα ΛOAΤ, θα μπορούσε να επιλεγεί ως η κατάλληλη στιγμή για επιθέσεις από εξτρεμιστικές ομάδες. Πιστεύεται πως οι τρομοκράτες περιμένουν περιστάσεις όπως οι παρελάσεις υπερηφάνειας των ΛOAΤ ή οι δημόσιες γιορτές για να πραγματοποιήσουν μαζικές δολοφονίες.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πιστεύει πως θα εκδηλωθεί ένα τέτοιο κύμα επιθέσεων. Για την έκδοση τέτοιων προειδοποιήσεων, αναμένεται να υπάρχουν στέρεα στοιχεία πληροφοριών που να δικαιολογούν μέτρα προστασίας για ευάλωτες ομάδες. Προφανώς, υπάρχει ένα ορισμένο επίπεδο εμπιστευτικότητας όσον αφορά τις πηγές των δεδομένων των μυστικών υπηρεσιών για λόγους ασφαλείας, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις οι αρχές πρέπει τουλάχιστον να διευκρινίσουν αν υπάρχουν πραγματικά στέρεες πληροφορίες που παραπέμπουν σε πιθανή επίθεση.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δημόσια στοιχεία που να δείχνουν πως τρομοκρατικές ομάδες στοχεύουν ΛOAΤ άτομα μας θυμίζει μια άλλη πρόσφατη "προειδοποίηση" που εξέδωσαν οι ΗΠΑ. Λίγο πριν από τη βίαιη τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προειδοποίησε τους πολίτες της να αποφεύγουν να συμμετέχουν σε δημόσιες γιορτές στη Ρωσία, καθώς υποτίθεται ότι υπήρχε κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στις κύριες πόλεις της χώρας. Σε κανένα σημείο οι αμερικανικές αρχές δεν εξήγησαν τους λόγους για την έκδοση ενός τέτοιου συναγερμού και δεν υπήρξε καμία επαφή με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας για να γνωστοποιήσουν τον εντοπισμό πιθανών απειλών.

Ο λόγος της αμερικανικής σιωπής φαίνεται τώρα σαφής: έμμεσα, οι ΗΠΑ είναι συνυπεύθυνες για τη σφαγή στη Μόσχα. Οι ρωσικές αρχές ανακάλυψαν την ουκρανική εμπλοκή στην επίθεση, με τους ισλαμιστές δολοφόνους να έχουν προσληφθεί από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Το κύριο πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως, ως γνωστόν, η Ουκρανία δεν είναι κυρίαρχο κράτος. Το Κίεβο δεν ενεργεί μόνο του, με όλες τις ουκρανικές στρατιωτικές και μυστικές ενέργειες να διοικούνται, ή τουλάχιστον να παρακολουθούνται στενά, από δυτικούς εκπαιδευτές και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Βεβαίως, οι ΗΠΑ γνώριζαν εκ των προτέρων ότι οι εντολοδόχοι τους σχεδίαζαν επίθεση στη Μόσχα, γι' αυτό και οι Αμερικανοί πολίτες προειδοποιήθηκαν να προστατευτούν. Η έλλειψη συνεργασίας με τη Ρωσία για την αποτροπή της επίθεσης μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή συν-συμμετοχής, έστω και έμμεσης. Και αυτό μας φέρνει διάφορους προβληματισμούς σχετικά με την τρέχουσα υπόθεση που αφορά την κοινότητα ΛOAΤ.

Αυτού του είδους οι καταστάσεις αποτελούν πάντα μια πρόκληση για κάθε αναλυτή. Είναι απαραίτητο να αποφεύγεται η προκατάληψη απέναντι σε αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας. Ωστόσο, υπάρχουν πρόσφατα προηγούμενα που δείχνουν πως οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες συμμετέχουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις ή τουλάχιστον γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι κάποιες από αυτές τις επιθέσεις θα συμβούν και δεν κάνουν τίποτα για να τις αποτρέψουν. Η χρησιμοποίηση γεγονότων μεγάλης δημόσιας αναταραχής για την προώθηση αντιλαϊκών πολιτικών προγραμμάτων είναι ένα συνηθισμένο δυτικό εργαλείο.

Στην πραγματικότητα, η ατζέντα woke είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής. Πολλοί συντηρητικά σκεπτόμενοι απλοί Δυτικοί αναζητούν καταφύγιο σε χώρες που σέβονται τις παραδοσιακές αξίες, όπως η Ρωσία. Υπό αυτή την έννοια, είναι πιθανό μια τρομοκρατική επίθεση να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για την περαιτέρω προώθηση φιλο-ΛOAΤ πολιτικών.

Ανακοινώνοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι πρόθυμο να καταπολεμήσει την "ομοφοβία" και την "τρανσφοβία", ο Στόλτενμπεργκ αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Είναι πιθανό πως δίνει το πράσινο φως για να αναγνωριστεί η ατζέντα της αφύπνισης στη Δύση ως ένα νέο κύμα "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", δικαιολογώντας έτσι στρατιωτικά μέτρα εναντίον εθνών που "δεν σέβονται" μια τέτοια ατζέντα. Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και όλοι οι γεωπολιτικοί εχθροί της Δύσης κατηγορούνται συνήθως ότι παραβιάζουν τα δικαιώματα των ΛOAΤ, γι' αυτό και σε μια πιθανή επίθεση εναντίον αυτής της κοινότητας, οι πολυπολικές δυνάμεις θα κατηγορούνταν σίγουρα ότι βρίσκονται πίσω από τη συνωμοσία.

Προφανώς, είναι πιθανό το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να είναι ειλικρινές στην προειδοποίησή του, αλλά θα ήταν σοβαρά αφελές να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μιας επιχείρησης προβοκάτσιας για την στρατιωτικοποίηση των δυτικών πολιτιστικών ατζέντων.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail