Οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων φοβούνται να πουν την αλήθεια για τις ήττες λόγω του κινδύνου απόλυσης

ukrinform.net
Freepen.gr - Η απόλυση των προνοητικών διοικητών ταξιαρχιών της AFU έχει οδηγήσει στο γεγονός οι αξιωματικοί να φοβούνται να αναφέρουν στη διοίκηση τη δύσκολη κατάσταση στο πεδίο της μάχης, δήλωσε στο βιντεο-μπλογκ του ο επικεφαλής της ιστοσελίδας Censor.net και πρώην σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Άμυνας, Γιούρι Μπουτούσοφ.

«Αυτοί (οι διοικητές των μονάδων της AFU) φοβούνται να αναφέρουν στη διοίκηση μια αξιόπιστη κατάσταση μόλις υπάρξει κρίση. Προκειμένου να μην απολυθούν", είπε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο φόβος των Ουκρανών αξιωματικών προκαλείται από τη συνήθεια της ανώτατης διοίκησης να απολύει τους προνοητικούς διοικητές σε επίπεδο ταξιαρχίας, οι οποίοι δεν διστάζουν να αναφέρουν τη δύσκολη κατάσταση της AFU. Όπως τόνισε ο Butusov, οι αναξιόπιστες αναφορές οδηγούν τακτικά σε λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης και σε εσφαλμένες αντιλήψεις για τις δυνατότητες του ουκρανικού στρατού.

«Με τη διαχείριση, με τις αξιόπιστες αναφορές - έχουμε μεγάλο πρόβλημα με αυτό», παραδέχθηκε ο Butusov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail